Vágólapra másolva!
A hét végén Szolnokon kerül sor az idei első felnőtt tájékoztató kajak-kenu versenyre. A regattán többen új párral próbálják ki magukat. Ennek egyik oka, hogy szintén a hétvégén Mechelenben Világkupát rendeznek, ahol a magyar válogatott több tagja is rajthoz áll.

A tájékoztató viadalon indulók közül Storcz Botond K-2 500 méteren - ebben a számban nyert Sydney-ben aranyérmet Kammerer Zoltánnal - most Bártfai Krisztiánnal indul. Utóbbi Sydney-ben Veréb Krisztiánnal nyert bronzérmet K-2 1000 méteren. Hegedűs Róbert K-2 200 méteren megszokott párja, Fehérvári Vince Ausztráliába "igazolása" után Babella Balázzsal próbálja ki magát a tájékoztató versenyen. Hegedűs indul K-1 200 méteren is, amely szám egyeduralkodója eddig szintén Fehévári volt.

A Pulai, Novák páros is elindul C-2 500 méteren, mely számban olimpiai bajnokok, Pulai C-1 500-on is próbálkozik, ahol nem kisebb ellenfele lesz, mint Sydney olimpai bajnoka Kolonics György. Kolonics a hosszabb távon visszatér a pároshoz és Kozmann Györggyel tesztelik új hajójukat.

Mechelenben mindhárom szakág (férfi és női kajak, valamint kenu) képviselteti magát. A férfi kajakosok közül Vereckei Ákos egyesben áll rajthoz, míg Kammerer Zoltán Veréb Krisztiánnal versenyez párosban. Amíg a hölgyeknél Kovács Katalin - immár megszokottan - egyesben versenyez, addig párosban is marad a bevált Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó. A kenusok között több fiatal C-2-es is kipróbálhatja magát a nemzetközi mezőnyben. Belgiumban az 1000 méteres döntőkre szombaton, az 500 méteres finálékra vasárnap kerül sor.