Vágólapra másolva!
Május harmadikán ismét nagy bokszcsaták színhelye lesz a Las Vegas-i Mandalay Bay Casino, ahol két klasszis is ringbe lép a WBC-címért. A pehelysúlyú Erik Morales ellenfele Bobby Velardez lesz, míg nagyváltósúlyban Oscar De La Hoya a rutinos Yori Boy Campas ellen lép szorítóba.

Fotósokkal övezve nyílt edzést tartott a WBC pehelysúlyú profi ökölvívó-bajnoka, Erik Morales (42-1) a Las Vegas-i edzőteremben, ahol a hét végi, Bobby Velardez (24-4-1) elleni derbire készül. És ez a mérkőzés nem csupán a bunyóról és a világbajnoki címről, de egyfajta családi revánsról is szól.

Kilenc hónappal ezelőtt ugyanis Velardez megmérkőzött Morales öccsével, Diegóval, s bár hatalmas verést kapott, mégis ő hagyhatta el győztesen a ringet. Október 18-án, a mexikói Tijuana városában olyan dolog történt, ami felkavarta Eriket: a 9. menetben tíz másodperccel a gongszó elhangzása és a menet véget érte előtt az ifjabb Morales egyik segítője - azt gondolva, már szünet van - belépett a ringbe, így Diegót a bíró diszkvalifikált. Tette ezt annak ellenére, hogy hatalmas fölényben öklözött végig.

A reváns ideje elérkezett, ám ezt most nem Diego, hanem Erik mérheti ellenfelére. "Nagyon nem szeretem, ha valaki megérkezve a mérkőzés színhelyére nem tiszteli a várost, az embereket, az ellenfelet. Gyűlölöm, s megfizet mindenért" - nyilatkozta a világbajnok.

A nap másik mérkőzésén Oscar De La Hoya (35-2) Yori Boy Campas (80-5) ellen lép szorítóba, s bár kissé tart a mérkőzéstől, nem hagyhatta ki a kritikát, miszerint hiába nyert eddig nyolcvan mérkőzés ellenfele (s ebből 68-as KO-val), az utóbbi öt esztendőben egy értékelhető, komoly ellenféllel sem került szembe.

"Már a negyedik közös edzőtáborozáson vagyunk túl Oscarral, s úgy vélem, egyre jobb formában van. Nagy meglepetés számomra, hogy Oscar fogékony a tanulásra, sokat fejlődött, megszívleli a tanácsaimat" - nyilatkozta az összecsapás előtt edzője, Floyd Mayweather.