Vágólapra másolva!
A Budapest Sportarénában március ötödikéhez pontosan egy évre kezdődik a 10. fedett pályás atlétikai világbajnokság. A korábbi hírekkel ellentétben a vb előtt főpróba versenyt is rendeznek: a 2004. február 21-22-ei nyílt magyar bajnokságon várhatóan több külföldi sztár is teszteli majd a pályát.
Fotó: EPA

A hamarosan kezdődő idei fedett pályás világbajnokságon Győrffy Dóra érmet nyerhet

Fotó: EPA


"A nehézségek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy a kormány, a főváros, valamint a támogatók segítségével sikerül előteremtenünk a 636 millió forintos költségvetés bevételi oldalát, s jövő március 5-7. között minden délelőtt és este telt háznyi közönség biztatja majd a várhatóan 150 induló nemzetet képviselő 7-800 fős mezőnyt" - fogalmazott Rábold Gusztáv, a szervezőbizottság s egyben a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke.

A kormány támogatását megerősítette a sajtótájékoztatón jelen levő Szilvásy György, a GYISM (Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium) közigazgatási államtitkára, aki ráadásul azt is közölte, hogy a sportminisztérium az eredetileg tervezett támogatáson felül megduplázza a szponzoroktól befolyó összeget.

Szalay Péter, a szervezőbizottság ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a Budapest Sportarénában júliusban kezdődik meg a vb versenyszínhelyének többhetes kiépítése, s a hitelesítés alatt több fontos projekt végrehajtását szimulálják. A korábbi hírekkel ellentétben a BS-ben két héttel a vb előtt tesztversenyt is rendeznek, mégpedig a 2004. évi magyar bajnokságot, amely nyílt lesz, s így ezen vélhetően több jeles külföldi atléta is részt vesz.

Elemzés alatt a vesztes vb-pályázat (2002.04.18.)/sport/egyeni/atletika/20020418elemzes.html