Vágólapra másolva!
A Statisztika Marczibányi téri csarnokában pénteken megkezdődőtt a 86. asztalitenisz országos bajnokság. A két legjobb magyar játékos, a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla és a négy Eb-arannyal rendelkező Tóth Krisztina nem indul az ob-n, de az előzetes hírek ellenére - a bizonytalan politikai helyzet miatt - a Katar Open nemzetközi versenyen sem vesz részt.

A nemzetközi helyzet "fokozódása" rányomja bélyegét az eredetileg az év egyik legjelentősebb nemzetközi asztalitenisz versenyének ígérkező Katar Openre, melynek hétfői rajtja előtt tömegesen lépnek vissza a játékosok. Többek között két kiválóságunk, a Németországban légióskodó Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina is úgy döntött, bármilyen csábító a 200 ezer dolláros összdíjazás, valamint a világranglistás pontok szerzésének lehetősége, mégsem utazik el a Perzsa (Arab)-öböl melletti emírségbe. Mindezt Tarján András szövetségi kapitány és Juhos József, a Magyar Asztalitenisz-szövetség technikai igazgatója is megerősítette pénteken a Marczibányi téri csarnokban.

Asztalitenisz-ob Bátorfi és Tóth nélkül/sport/egyeni/20030227asztalitenisz.htmlping-pong-pang?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26163

A Bull-kupáért kiírt 86. magyar bajnokságon az első nap csupán a nők léptek asztalhoz, s a mezőny egyéniben és párosban eljutott az elődöntőkig. Egyéniben Fazekas Mária (Statisztika), Molnár Zita (Statisztika), Éllő Vivien (Postás-Matáv) és Lovas Petra (Postás-Matáv) jutott be a legjobb négy közé. A nap rangadóján Fazekas hatalmas küzdelemben, 4:3-ra győzte le klubtársát, a háromszoros ifi Európa-bajnok Póta Georginát. A címvédő Braun Éva nem jutott be a négy közé, miután 4:2-re kikapott Molnártól.

Eredmények, női egyéni, negyeddöntők:
Fazekas (Statisztika) - Póta (Statisztika) 4:3
Molnár (Statisztika) - Braun (BSE) 4:2
Éllő (Postás-Matáv) - Kertai (Postás-Matáv) 4:1
Lovas (Postás) - Kókai (BSE) 4:2

Az elődöntő párosítása: Fazekas-Molnár, Éllő-Lovas.

Női páros, negyeddöntők:
Fazekas, Molnár (Statisztika) - Kókai, Vass (BSE) 3:1
Csernyik, Szvitán (Statisztika, Orosháza) - Éllő, Kertai (Postás-Matáv) 3:1
Braun, Iszajeva (BSE) - Ambrus, Viski (Soltvadkert, Statisztika) 3:1
Lovas, Póta (Postás-Matáv, Statisztika) - Majzik, Wittinger (Tolna) 3:2

Az elődöntő párosítása: Fazekas, Molnár-Csernyik, Szvitán; Braun, Iszajeva-Lovas, Póta.

Az ob-n szombaton 10 órától a férfi páros, 11.30-tól a férfi egyes mezőnye jut el az elődöntőig. Vasárnap 10 órakor a vegyes párosok kezdenek, 14.45-től játsszák valamennyi versenyszám elődöntőjét, a döntőkre pedig 16 órától kerül sor.