Vágólapra másolva!
Azt már korábban ismertté vált, hogy április 5-én, Lipcsében a Markus Beyer-Eric Lucas nagyközépsúlyú WBC-vb-összecsapás előtt védhetné meg interkontinentális bajnoki címét Kótai Mihály, ám a nagyváltósúlyú profi ökölvívó honlapjáról kiderült, a tervek szerint június 7-én, Angliában már a WBF szervezet vb-címe lehet a tét.

Április ötödikén, Lipcsében lép legközelebb ringbe Kótai Mihály, aki a Markus Beyer (26-1) -Eric Lucas (36-4-3) nagyközépsúlyú WBC-vb-összecsapás előtt mérkőzne még ismeretlen ellenfelével. A huszonegy profi összecsapásán eleddig veretlen nagyváltósúlyú öklöző azonban lehet, júniusban még nagyobb lehetőséget kap, legalább is honlapja erről árulkodik.

A híres brit promóter, Barry Hearn, a MatchRoom Sport tulajdonosa ugyanis egynapos villámlátogatáson hazánkban járt, s úgy nyilatkozott, Kótai Mihály Angliában a világbajnoki címért bokszolhat.

"Kótai neve már jól cseng a szigetországban, több angliai gálán is bokszolt már és egyszer sem vallott szégyent. Az pedig, hogy az Egyesült Államokban eddig kétszer is felléphetett egyenes út a nemzetközi elismeréshez és mindenképpen a menedzsment munkáját dicséri. Szeretném győztesen látni Kótait egy kisebb szervezet, a WBF bajnoki címéért, egy nagyszabású angliai gálán" - nyilatkozta Hearn. A promóter által említett gála várhatóan a Naseem Hamed (36-1) - Michael Brodie (24-1) pehelysúlyú mérkőzés lesz, amelyet június 7-én, Manchesterben a MEN Arenában rendeznek majd.

Pincési László