Vágólapra másolva!
Az amerikai Mike Tyson már az első menetben, 49 másodperc után kiütötte honfitársát, Clifford Etienne-t az amerikai Tennessee állambeli Memphisben szombat este (közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban) rendezett profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésen.
Forrás: EPA
A vadász és a zsákmány Fotó: EPA

Tyson először lépett ringbe a Lennox Lewistól elszenvedett júniusi kiütéses vereség után. Sokáig bizonytalan volt, hogy sor kerül-e az összecsapásra, mivel Tyson először betegsége miatt lemondta, majd meggondolta magát. Ezt követően Etienne nem akart kiállni, de végül beleegyezett a találkozóba.

Negyvenkilenc másodpercre volt szüksége Mike Tysonnak ahhoz, hogy a "börtöntöltelékek" nehézsúlyú összecsapásán - pályafutása során huszonegyedik alkalommal - KO-val győzzön, ezúttal Clifford Etienne ellen. A győzelem ugyan nem címmérkőzés volt, ám érdemes megjegyezni: Tyson eddigi tét nélküli meccsein nem talált még legyőzőre, mérlege 38-0. A találkozó a hatodik leggyorsabban véget ért találkozója volt Iron Mike-nak, a csúcsot továbbra is Marvis Frazier tartja, aki 1995. július 26-án mindössze harminc másodpercig bírta állva.

Tyson leggyorsabb mérkőzései

Marvis Frazier
1985. július 26. - 30 mp
Robert Colay
1985. október 25. - 37 mp
Lou Savarese
2000. június 24. - 38 mp
Richardo Spain
1985. június 20. - 39 mp
Michael Johnson
1985. szeptember 5. - 39 mp
Clifford Etienne
2003. február 22. - 49 mp



A találkozóra visszatérve Tyson a sajtótájékoztatón ismét megerősítette, nem volt felkészülve az összecsapásra. "Boldog vagyok, hogy újra visszatértem, s hogy kiütöttem Etienne-t. Tényleg nem voltam kész a küzdelemre, de szerződésem volt, s mindkettőnkek szüksége volt a pénzre. Egyébként ő teljesen jó fickó" - nyilatkozta a győztes, aki ezzel a győzelmével életben tartotta azon reményeit, hogy az életben még szembekerülhessen Lennox Lewisszal vagy Evander Holyfielddel.

Forrás: EPA
Harding vereséggel debütált a ringben Fotó: EPA

A memphisi arénában még egy híresség is szorítóba lépett, a műkorcsolyából és botrányairól elhíresült Tonya Harding, aki első profi mérkőzését elvesztette a szintén debütáló Samantha Browninggal szemben. A szakírók szerint a találkozó inkább a pankrációhoz és a birkózáshoz hasonlított, mint a klasszikus bunyóhoz, de a tizenöt ezer fizető néző nagyon élvezte a négymenetes harcot. "Nem olyan volt a mérkőzés, mint amilyenre számítottam, sokkal, de sokkal keményebb" - jegyezte meg Harding, aki 1991-ben még amerikai ünnepelt korcsolyabajnokaként tündökölt.

A találkozót végül pontozással Browning nyerte, akit két bíró 39-38-ra és 39-37-re látott jobbnak, míg egy játékvezető Hardingnál számolt több ütést (39-37).