Vágólapra másolva!
Mike Tyson már Memphisben tartózkodik, ahol szombaton verekedne Clifford Etienne-nel, a helyi The Pyramid sportcsarnokban, a Memphis Grizzlies NBA-csapat otthonában. Ám hiába gondolta meg magát kedden az arcán immár tetovált maori motívumokat viselő 36 éves fenegyerek, most tervezett ellenfele, Etienne mondta le a meccset.
A Tyson-sztori, percről percre
2003.02.18., 19:32:
Tyson mégis bokszol
2003.02.18., 08:36:
Lefújták Tyson meccsét
2003.02.16., 12:33:
Veszélyben Tyson visszatérése
2003.02.06., 12:06:
Tyson visszavonul, ha kikap Etienne-től


Tyson, úgy látszik, kedden ráébredhetett, hogy nem dobhat ki az ablakon minimum öt-, maximum tízmillió dollárt - ennyi lenne a gázsija a szombati Etienne-meccsért -, s kedden egy chartergéppel elrepült Memphisbe.

Persze korábbi döntése megmásításába nyilván belejátszott a mérkőzés promóterének, Gary Shaw-nak rábeszélő képessége. Shaw ugyanis 1,4 millió dollárt bukna, ha a meccs nem jönne létre - tekintve, hogy már majdnem tizenegyezer jegyet eladtak az összecsapásra.

"Mike azt mondta nekem, hogy bokszolni akar, nos hát, itt vagyunk, készen az összecsapásra" - mondta a riportereknek a memphisi reptéren Freddie Roach, Tyson edzője. Roach ugyan korábban azt nyilatkozta, védence nincs meccsformában, de sebaj, a pénz a fontos. "Két-három nap alatt beállítjuk Mike mozgását, nem lesz semmi baj, bárki is legyen a vetélytárs" - nyilatkozta a tréner.

"Tyson nem normális" - mondta a reménybeli ellenfél. "Én pedig nem vagyok az apja, hogy babusgassam. A magam ura vagyok, azt csinálok, amit akarok. Különben is, amikor meghallottuk, hogy Tyson nem bokszol, szélnek eresztettem a csapatomat, legtöbben már elutaztak Memphisből." Les Bonano, Etienne promótere ez utóbbi információt persze cáfolta, szerinte még mindenki Memphisben tartózkodik, a meccsnek semmi akadálya - leszámítva embere vonakodását.

Itthon is látható lesz a Tyson-meccs/sport/egyeni/boksz/20030213itthon.html

"Az a baj, hogy Clifford nagyon csökönyös, ha egyszer ő azt mondja, hogy nem verekszik, akkor nem is fog verekedni" - mondta Bonano. Etienne állítólag szerdán el is repül Memphisből. "Etienne helyében nem akadékoskodnék, sőt, boldog lennék, hogy egy olyan Tysonnal bokszolhatok, aki nincs csúcsformában" - vélekedett Shelly Finkel, Tyson promótere.

Tyson mostani gázsija messze alatta marad annak a húszmilliónak, amennyit múlt júniusban, a Lewis-meccs után kapott. Ám égetően szüksége van a pénzre, mert például elvált feleségének 6,5 millióval tartozik. Ha Etienne mégsem bunyózna, akkor a meccset sugárzó Showtime a sorban álló négy "beugró" jelölt közül bármelyiket szorítóba küldheti Tyson ellenfeleként.

Ch. Gáll András