Vágólapra másolva!
A korábbi huszonkettő helyett csak húsz csapat indulhat a szeptember 6. és 28. között sorra kerülő spanyol kerékpáros körversenyen, a Vueltán - jelentette be Enrique Franco, a viadal igazgatója. A tervek szerint indulni fog Bodrogi László is.

"A mennyiség a minőség rovására ment" - mondta a Vuelta igazgatója, Enrique Franco. "Tavaly már 'félidőben' akadtak olyan együttesek, amelyeknél a kilencből csak két kerekes maradt állva, mert a többiek feladták a küzdelmet.

A 2003-as Vueltán a tervek szerint indul a Quick Step-Davitamon színeiben Bodrogi László, a legjobb magyar is, akit jelenleg szeméremcsonttöréssel kezelnek Budapesten. A viadal Gijonban egy harminc kilométeres csapat időfutammal kezdődik, a záró szakasz befutója hagyományosan Madridban lesz.

A Vuelta a Tour de France mögött a második, vagy a harmadik legjelentősebb versenynek számít, attól függően, hogy a Giro d'Italián kik vesznek részt. Az utóbbi évtizedben többször is előfordult, hogy Spanyolországban erősebb volt a mezőny, mint Olaszországban.