Vágólapra másolva!
A norvég Bente Skari nyerte az olaszországi Val di Fiemmében zajló északisí-világbajnokság nyitószámát, a női tömegrajtos 15 km-es sífutást.
Forrás: EPA
Bente Skari a célban Fotó: EPA

A klasszikus stílusban rendezett verseny címvédője 12 km-en át együtt haladt nagy vetélytársával, az észt Kristina Smigunnal, majd meglépett tőle, és magabiztosan szerezte meg első aranyát a vb-n.

"Az ember mindig boldog, ha nyer, de ezt az érzést csak fokozza, ha címvédőként sikerül győznie" - mondta a norvég Bente Skari, az olaszországi Val di Fiemmében zajló északi vb nyitószámában aratott sikere után.

Fölényére jellemző, hogy az ezüstérmes észt Kristina Smiguntól azt kérdezték, hogy egyáltalán lehetséges-e legyőzni az idén már kilenc győzelemnél járó olimpiai bajnokot. "Nagyon jó formában van, de a hátrányom nem volt túl nagy, így ha jó napot fogok ki, akkor talán egy hosszabb számban megelőzhetem" - mondta az észt versenyző.

Északisí20020207eszakisi.html

A szakemberek Skarit a klasszikus stílusú és 15 km-nél nem hosszabb versenyeken szinte verhetetlen tartják, ráadásul a jelenlegi szezonban már szabad stílusban is fantasztikusan síelt. A nők legközelebb csütörtökön állnak rajthoz, akkor a klasszikus stílusú 10 km-es versenyre kerül sor, amelynek természetesen a 30 éves, immár négyszeres világbajnok klasszis toronymagas esélyese.

Sífutás, női tömegrajtos 15 km:
1. Bente Skari (Norvégia) 39:40.9 perc
2. Kristina Smigun (Észtország) 12.8 mp hátrány
3. Olga Szavialova (Oroszország) 55.8 mp h.
4. Hilde G. Pedersen (Norvégia) 1:21.8 p h.
5. Jenny Olsson (Svédország) 1:31.2 p h.
6. Riikka Sirvioe (Finnország) 1:35.4 p h.