Vágólapra másolva!
Mike Tyson nem bokszol szombaton Memphisben Clifford Etienne-nel. A Tennessee-i város The Pyramid nevű sportcsarnokába tervezett profi nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzést "Vas Miska" menedzsere a 36 éves bokszoló "betegsége" miatt mondta le.
Elmarad a tv-közvetítés is

A Viasat3 vasárnap hajnalban tervezte közvetíteni Mike Tyson (49-4, 43KO) és Clifford Etienne (24-1-1, 17KO) mérkőzését, ám az elmaradó bokszmeccs helyett az eredeti műsorstruktúrában szereplő műsort sugározza.



A hivatalos változat szerint Tyson túl beteg ahhoz, hogy bokszoljon, képtelen volt tisztességesen felkészülni a meccsre. A valóságban Tyson három, egymást követő napon várakoztatta edzőjét a gyakorlóteremben, s egyik alkalommal sem jelent meg a tréningen. Majd másnap bal arcán egy jókora tetoválással jelent meg.

Shelly Finkel, Tyson menedzsere hétfőn még reménykedett abban, hogy védence felszáll a memphisi gépre, de mindez hiú reménynek bizonyult, mire a meccset rendező Showtime kábeltelevízió lefújta az összecsapást. Egyelőre nincs hír arról, hogy mikorra halasztották a mérkőzést, s hogy egyáltalán megtartják-e egy későbbi időpontban.

Freddie Roach, Tyson edzője hétfőn telefonon beszélt az ökölvívóval, aki azt mondta, éppen orvos van nála. A tréner múlt szerda óta - amióta Tyson kezdett elmaradozni az edzésektől - nem látta a sportolót.

Tyson az utóbbi években nem mutatott túl nagy kedvet a bokszhoz, s ennek megfelelően utóbbi kilenc összecsapása közül hármat el is veszített, kettőt kiütéssel. Az elmúlt öt év fél évben átlagosan évi öt menet volt a "meccsadagja", ami csak nagy jóindulattal nevezhető rendszeres bokszpraxisnak.

"Jó lenne, ha menedzserei végre békén hagynák Tysont, és nem kényszerítenék bele újabb és újabb reménytelen összecsapásokba, amelyekhez szemmel láthatóan semmi kedve sincs. Ez már kegyetlenség, amit vele művelnek" - kommentálta a friss történéseket Bob Arum mérkőzésszervező.

Az Etienne elleni meccs egyszerre lett volna Tyson nagy visszatérése és felhozó mérkőzés a június 21-re tervezett, Lewis elleni visszavágó előtt. Jay Larkin, a Showtime bokszrészlegének vezetője szerint elképzelhető, hogy március végén mégiscsak lejátsszák a Tyson-Etienne mérkőzést.

Eddig 10 700 jegyet adtak el az összecsapásra, ami nem rossz, ám a hét végén megszűnt az érdeklődés, azzal egyidejűleg, hogy elkezdtek szállingózni a hírek Tyson vonakodásáról.

Ch. Gáll András