Vágólapra másolva!
Lengyel Balázs ezüst-, Nemcsik Zsolt bronzérmet szerzett a bonni kardvívó Világkupa-versenyen. A győzelmet az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov szerezte meg. Férfi tőrválogatottunk szerényen szerepelt La Corunában, az olasz együttes győzött.

Lengyel remek napot fogott ki, a 64-es táblán sorra verte válogatottbeli társait. Előbb Fodor Kendénél bizonyult jobbnak 15-8-ra, majd a 32 között a Gerevich-Kovács-Kárpáti viadalon győztes Ferjancsik Domonkost búcsúztatta 15-10-zel. Később, a döntőbe kerülésért Nemcsik ellen nyert 15-11-re.

"Rendkívül bátran vívott, remek asszókkal jutott el a döntőig. Mostani eredményével előrelép a világranglistán, így a következő versenyek kezdeti szakaszában várhatóan elkerüli majd az élmezőnyhöz tartozó magyarokat" - mondta Somlai Béla vezetőedző.

A pályafutása során VK-versenyen először nyolc közé jutó Lengyel mellett kiemelkedően szerepelt Nemcsik is, aki a két héttel ezelőtti budapesti teljesítményét ismételte meg. Ő újabb sikerével már a közvetlen élmezőnybe került a világranglistán.

Eredmények:
a 8 között:
Nemcsik - Jaskot (lengyel) 15-11
Lengyel - Pina (spanyol) 15-14
Covaliu (román) - Sarikov (orosz) 15-13
Pozdnyakov (orosz) - Krauss (német) 15-6

a 4 között:
Lengyel - Nemcsik 15-11
Pozdnyakov - Covaliu 15-9

a döntőben:
Pozdnyakov-Lengyel 15-9

a végeredmény:
1. Pozdnyakov.
2. Lengyel
3. Nemcsik és Covaliu
5. Pina
6. Sarikov
7. Jaskot
8. Krauss

A versenyen 114 vívó vett részt.