Vágólapra másolva!
Szombati napon folytatódott Colorado Springsben a Rocky Mountain Championship elnevezésű sportlövő-versenysorozat, ahol magyar versenyzőink ismét helytálltak az amerikai válogatottal szemben. Jákó Csaba fekve nyert, Sidi Péter pedig továbbra is vezeti a viadalt.

Kora reggel a szabadpuska 60 fekvő versennyel kezdődött a nap, ahol Jákó Csaba, a Szentendrei Honvéd-Kossuth kiválósága remekelt, és bravúros 598-as köregységgel végzett az élen maga mögé utasítva az ugyancsak 598-as eredményt elérő Anti Michaelt. Sidi Péter, a Gyermely Rt. Komárom lövője pénteki győzelme után újra magabiztosan versenyezve 595 köregységgel növelte az összetett eredményét, s továbbra is vezet, megelőzve a világcsúcstartó Thomas Tamast.

Sidi Péter éremért lőhet Athénban/sport/egyeni/20030214sidi.html

A fekvő versenyszámok magyar sikerei után a szabadpuska összetett versenyszámban az amerikai válogatott erőssége, Anti Michael gyűjtötte be a győzelmet, köszönhetően annak, hogy Sidinek a térdelő testhelyzet valamint Jákónak az álló testhelyzetű lövészet sikeredett a szokásosnál kevesebbre.

A versenysorozat magyar idő szerint hétfő hajnalban az utolsó részhez ér, amely a légfegyveres lövészet lesz, amelyben Sidi Péter Európa-bajnokként esélyes. A két magyar fiú egyébként továbbra is az olimpiai központ fedett sportlövő csarnokában készülhet, az amerikai sportlövő-válogatott puskás vezető edzője, David Johnson az eredményeket látva ugyanis meghívta őket a további edzőtáborra, valamint a májusi Fort Benning-i Világkupát megelőző felkészülésre a Colorado Springs-i olimpiai központba.