Vágólapra másolva!
Nagy magyar fölényt és sikert hozott a Rocky Mountain Championship elnevezésű versenysorozat pénteki napja. Jákó Csaba a szabadpuska összetett viadalában beállította az országos csúcsot, Sidi Péter pedig megnyerte a szabadpuska fekvő versenyszámát.
Forrás: ORIGO
Jákó Csaba pontosan célzott Colorado Springsben

Az USA Olimpic Training Centerben megrendezésre kerülő Rocky Mountain Championship versenysorozaton két magyar sportlövő képviseli a hazai színeket. Mindezt olyan sikeresen, hogy a versenysorozat félidejénél Sidi Péter és Jákó Csaba vezeti a mezőnyt, a világbajnokokat és világcsúcstartókat felvonultató amerikai válogatottal szemben. Utóbbi pedig pénteken bravúros versenyzéssel a szabadpuska összetett versenyszámában országos csúcsbeállítással, 1173 körrel vonta magára a figyelmet.

"Nagyon jól sikerült ez a verseny és külön örülök annak, hogy már ilyen korán a tavaszi idény előtt olyan formában vagyok, hogy nagy eséllyel indulhatok harcba a kvalifikációs versenyeken az olimpiai kvótáért. Nagyon sok munka áll mögöttem, hiszen eldöntöttem, hogy minden időmet és energiámat az olimpiára való kijutásnak szentelem. Mindenekelőtt a legfontosabb az, hogy hasonló eredményeket érjek el minél több versenyen, és ezt a formát átmentsem az olimpiai kvalifikációs versenyekre is. Nagyon jókor jött ez az összetett eredmény, amit most lőttem, mert a Világkupán való indulási lehetőséget az 1170-es eredményhez kötötték korábban. Magyarországon eddig két embernek sikerült elérni ezt az eredményt, Vári Zsoltnak és Sidi Péternek, most nekem is sikerült beállnom a 1170-esek klubjába. Elindulok a hazai ranglistaversenyeken és folytatom az erős felkészülést, hogy minél előbb kiharcolhassam az olimpiai kvótát" - nyilatkozta Jákó Csaba

"Még csak az 50 méteres szezon elején járunk, így különösen örülök annak, hogy ebben a versenyszámban sikerült nyernem, olyan lövőket utasítva magam mögé, mint a világbajnok és világcsúcstartó Thomas Tamast vagy éppen az USA válogatott másik erősségét, Anti Michaelt. Ráadásul az összetett versenyszámban és a légpuskával is kiváló eredményt sikerült elérnem, így a versenysorozat félidejében nagy előnnyel vezetem a mezőnyt" - értékelt Sidi Péter, aki a szabadpuska 60 fekvő versenyszámban utasított maga mögé mindenkit.

A versenysorozat most a félidejénél tart, magyar idő szerint vasárnap hajnalban a 60 fekvő és a 3x40 összetettre kerül sor. A viadal helyi idő szerint vasárnap záródik.