Vágólapra másolva!
Riddick Bowe nehézsúlyú exvilágbajnok ökölvívó ugyan jogerős börtönbüntetését tölti, de már a visszatérésen töri a fejét. A jelenleg 35 éves amerikai sportoló 1998-ban elrabolta őt elhagyni szándékozó feleségét valamint kisfiát, ezért kellett börtönbe vonulnia.

"Sokkolni fogom a világot" - jelentette ki Bowe "Meg fogom verni Lennox Lewist, neki 15 éve tartozom ezzel."

Van azonban egy kis probléma, tudniillik lehet, hogy nem fogják engedélyezni Bowe szorítóba lépését, méghozzá azzal az indokkal, hogy nem normális. Amikor ugyanis arról volt szó, hogy családja elrablásáért elítélik, ügyédje tanácsára bolondnak (agykárosodottnak) tettette magát. Márpedig ha akkor az volt, akkor most nem lenne szabad bokszolnia.

"Az egészet az ügyvédeim találták ki, hogy felmentsenek, de valójában az egész lebenyes marhaság csak humbug" - mondta Bowe, arra célozva, hogy az elülső agylebenyének sérülésére hivatkozva kívánták felmentetni. Bowe már találkozott is Nevada állam Sportbizottságának elnökével, és bemutatta neki az épelméjűségét bizonyító orvosi leleteket.

"Először is le kell töltenie büntetése hátralevő részét" - mondta Richard Ratner "Az engedélyezésen ráérünk azután gondolkodni."

Bowe 1992-ben hódította el az egyesített világbajnoki címet Evander Holyfield legyőzésével, s akkor imponáló, 40-1-es mérleggel dicsekedett. Ám a visszavágón kikapott, s később képtelen volt visszaszerezni trónját.

Bowe az 1988-as szöuli olimpia döntőjében vereséget szenvedett az akkor kanadai színekben versenyző Lennox Lewistól, méghozzá KO-val a harmadik menetben.

"Remélem, nem vonul vissza, ugyanis meg akarom verni, és el akarom venni a világbajnoki övét" - mondta a napokon belül szabaduló Bowe.