Vágólapra másolva!
Nem sikerült tökéletesre Shane Mosley nagyváltósúlyú bemutatkozása. A korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző ökölvívó Raul Marquez elleni meccsén nem hirdettek eredményt, mert a harmadik menet végére Marquez mindkét szemöldöke felrepedt az állandó összefejelésektől.

A tizenkét menetes mérkőzések szabályai értelmében, ha véletlen sérülés miatt a mérkőzés egyharmada nem fejeződik be, nem lehet győztest hirdetni, így a két bunyós nagy bánatára mindketten megőrizték eredeti mérlegüket. A nagyváltósúlyban Marquez ellen debütált, hosszú szünet után visszatért Mosley szerint fordított alapállású ellenfele bátran harcolt, de néhány meneten belül kiütötte volna. Való igaz, a rövid, de élvezetes meccs alatt Mosley remek test-ütéseket mutatott be, a latin bunyós viszont gyorsaságával és figyelemre méltó találati arányával okozott meglepetést.

De la Hoya a simább úton közelít Mosleyhoz/sport/egyeni/boksz/20030113dela.html

"Úgy éreztem, erősebb vagyok és le tudom győzni Mosleyt" - mondta csalódottan Marquez. "Nem is éreztem az ütéseit, annyira benne voltam a harcban. Mindenképpen meg kéne ismételnünk."

Mosley elmondta, szívesen ringbe szállna újra a Marquezszel, de mivel neki már a jobbkezes De la Hoya elleni szupermérkőzésre kell gondolnia, valószínűleg nem lesz mód egy újabb összecsapásra.