Vágólapra másolva!
Szombaton délután az Olimpiai csarnokban rendezik meg az év legrangosabb hazai fedett pályás atlétikai versenyét, az immár hagyományos IAAF-gálát, amelynek egyik slágerszáma a női távolugrás lesz, többek között az Eb-bronzérmes Vaszi Tündével. A Honvéd atlétanője tavaly a fedett pályás szezonban rúdugrásban versenyzett, amit azonban idén nem tehet meg, ugyanis a rúdjainak nyoma veszett.

"A januári dél-afrikai edzőtáborba magammal vittem a rúdjaimat, s amikor jöttem haza, a repülőtéren csomagként feladtam őket, de azóta sem érkeztek meg. S már abban sem vagyok egészen biztos, hogy egyáltalán felkerültek a repülőgépre. Amúgy már a csomagfeladásnál rossz érzéseim támadtak, látszott, hogy az ügyintéző nem szimpatizál velem. Egy ekkora csomag egyszerűen nem tűnhet el, kellene, hogy legyen valamiféle nyoma, de sajnos nincs" - mondta el Vaszi Tünde, akit hozzávetőleg 600 ezer forintos kár ért, plusz az a bosszúság, amit ilyenkor a biztosítóval való hadakozás jelent.

Sport 2002/sport/20021218sport.html

A tavalyi müncheni szabadtéri Európa-bajnokság bronzérmese "szerencsére" a hétvégén mindenképpen fő számában, távolugrásban indult volna. Az biztos, hogy szombaton nem lesz könnyű dolga. Bár a korábbi vb-2. görög Xanthu az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, Budapestre jön a junior világbajnok spanyol Montaner, aki az Eb-n éppen Vaszi mögött lett 4., s a lengyel Zagacka és a bolgár Hrisztova is a jegyzett versenyzők közé sorolható. A március közepi birminghami fedett pályás világbajnokságon való részvételhez az országos csúcsot 682 centivel tartó Vaszinak március 3-ig 674 centit kellene ugrania, távolugrásban ez a vb-szint.

Az Olimpiai csarnokban szombaton 16 órakor kezdődő IAAF-gálán hét versenyszám lesz: férfi 60 m, 60 m gát, távolugrás; női 60 m, 60 m gát, távolugrás, rúdugrás.

Fábik Tibor

Vaszi örül az Eb-bronzéremnek/sport/egyeni/20020808annus.html?pIdx=1