Vágólapra másolva!
Új csapattal színesedett a magyar sport palettája. A Team Hungary versenyzői a technikai sportok világában érdekeltek. Az egyetlen kivétel a lassan úszólegendává nemesedő, jövőre ötödik olimpiáján indulni kívánó Güttler Károly.
Forrás: ORIGO
Rizmayer Gábor 250 köbcentise


"Eleinte motorozással indult az elképzelés, de szerencsére ki tudtuk terjeszteni más sportágakra is, így került a csapatba egy vitorlástrió és Güttler Károly révén egy úszó is. A cél egyértelmű számunkra, szeretnénk segíteni sportolóinkat, hogy megjelenhessenek a versenyeken, s megszerezzük számukra a megfelelő szponzori támogatást" - mondta Takács Viktor, akinek a fejében megfogant az ötlet.

A Team Hungary kétségkívül legismertebb alakja Güttler, aki már 1988-ban, Szöulban ott volt az olimpián (ahol balszerencsés módon csupán ezüstérmet nyert), s jelenleg ötödik ötkarikás játékára készül. "Eddig egész pályafutásom során mindössze két szponzorom volt, azok is csak minimális ideig. A Team Hungary létfontosságú szerepet tölt be életemben és a felkészülésemben" - nyilatkozta a kétszeres olimpiai ezüstérmes mellúszó.

A vitorlásokat a Wossala György, Kovácsi László, Vezér Károly trió képviseli, ők elsősorban a nyáron, a Balatonon megrendezésre kerülő soling-világbajnokságra készülnek, de indulnak a masters Eb-n és vb-n is. "Ilyen előkelő csapatban soha sem szerepeltem még, nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek" - mondta Wossala, aki tízszeres magyar bajnokként és kétszeres Eb-bronzérmesként a hajóosztály legjobb magyarjának számít.

Hat Európa-bajnoki futamon indulna idén a Dornai Tibor, Bunkoczi László ralikettős, akik ezt az esztendőt arra szentelik, hogy megteremtsék a szakmai és technikai hátteret a 2004-es, kiemelkedő Eb-szerepléshez. "Az eredménylistánk sokkal visszafogottabb, mint bármelyik csapattársunké, mi a tavalyi országos magyar bajnokság harmadik helyére vagyunk a legbüszkébbek. Idén maximum hat Eb-futamon szeretnénk rajthoz állni, mindezt egy tanulási folyamat részeként fognánk fel."

A Team Hungary két legfiatalabb tagja a motorsportban érdekelt: Rizmayer Gábor a 250 köbcentisek, a mindössze tizenhét esztendős Tóth Imre pedig a 125 köbcentisek világbajnokságán áll rajthoz, s remélik, minél több pontot szereznek az évad tizenhat futamán. "Nagy segítség számunkra, hogy nem a sportolóknak saját maguknak kell előteremteniük a pénzt, hanem profi csapat segíti a menedzselést" - mondta Rizmayer, aki egyébként céljának nevezte azt is, hogy eddigi középfokú sportmenedzseri végzettségét felsőfokúvá fejlessze.

A tervek szerint a Team Hungary 2003-ban húsz ország huszonhat viadalán indul, remélhetőleg minél nagyobb sikerrel.

Pincési László