Vágólapra másolva!

Maier selejtezőre kényszerül

Pályafutása során először selejtezőn kell bebizonyítania Hermann Maiernek, hogy helye van az alpesisí-világbajnokságon induló osztrák lesiklócsapatban.

A szám 1999-es világbajnoka és kétszeres Világkupa-győztese (2000, 2001) a múltban automatikusan tagja volt az együttesnek, de mivel 2001 augusztusában történt motorbalesete után hosszú időt kihagyott, s csak három hete tért vissza újra a lejtőkre, ezúttal neki is meg kell küzdenie az indulás jogáért.

"Soha életemben nem kellett ilyesmin keresztülmennem, de hiába, az ember kénytelen mindig valami újat tanulni" - mondta a 30 éves klasszis, aki a vasárnapi szuper-óriásműlesiklásban ezüstérmes lett.

Újabb osztrák arany az alpesisí-vébén/sport/egyeni/20030203dorfmeister.html

Az ötfős osztrák csapatnak már biztos tagja a címvédő Hannes Trinkl és a szakági Világkupában élen álló Stephan Eberharter, valamint a szezon eddigi erőpróbáin remek teljesítményt nyújtó Michael Walchhofer. Maier a szerdai kvalifikációs edzésen az olimpiai bajnok Fritz Strobllal, illetve Klaus Kröll-lel és Andreas Schiffererrel vív háziversenyt a két, még kiadó hely egyikéért. A svájci St. Moritzban zajló vb-n szombaton rendezik a lesiklást.