Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően az osztrák Stephan Eberharter győzött a svájci St. Moritzban az alpesisí-világbajnokság nyitószámában, a férfi szuperóriás-műlesiklásban a holtversenyben második honfitársa, Hermann Maier és az amerikai Bode Miller előtt.

Az összetett Világkupában vezető 33 esztendős Eberharter tizenkét év után állhatott fel újra a dobogó legmagasabb fokára vb-n. Saalbachban ezen a számon kívül még a kombinációt is megnyerte.

Eberharter ugyan nagy előnnyel győzött, de mégsem csak róla szólt a vasárnapi viadal, hanem Maierről. A Herminátornak becézett sztár 2001 augusztusában olyan súlyos motorbalesetet szenvedett, hogy még jobb lábának amputációja is felmerült. A 30 éves kétszeres olimpiai bajnok novemberben döntött a folytatás mellett, majd január közepén tért vissza az ausztriai adelbodeni VK-viadalon, de csak a 31. helyen végzett, ám hétfőn már újra a régi volt: Kitzbühelben éppen szuperóriás-műlesiklásban győzött. A címvédő amerikai Daron Rahlves nem került a legjobb húsz közé. A tervekkel ellentétben Barbai Áron nem állt rajthoz.

férfiak, szuperóriás-műlesiklás:
1. Stephan Eberharter (Ausztria) 1:38.80 perc
2. Hermann Maier (Ausztria) és Bode Miller (Egyesült Államok) 1:39.57-1:39.57
4. Ambrosi Hoffman (Svájc) 1:39.61
5. Kjetil-Andre Aamodt (Norvégia) 1:39.75
6. Erik Guay (Kanada) 1:39.88