Vágólapra másolva!
Lindsay Davenport szerint a női tenisz egyik legnagyobb klasszisa, a svájci Martina Hingis nem testi, hanem lelki problémák miatt halogatja a visszatérését. Súlyos autóbalesetet szenvedett Jeff Coetzee, Marcelo Rios megint botrányt kavart.

"Nem tudom, hogy hol tart a rehabilitációs kezelése, de úgy érzem, inkább csak sajnálja magát. Nem akar olyan játékosoktól kikapni, akiket korábban mindig megvert, pedig le kellene győznie ezt a félelmet" - mondta a tokiói torna döntőjébe jutott amerikai csillag, hozzátéve: riválisa még túl fiatal ahhoz, hogy kiégjen.

Nincs akadálya Hingis visszatérésének/sport/egyeni/tenisz/20030120nincs.html

A 22 éves Hingis 2001 óta két bokaműtéten esett át, s utoljára októberben lépett pályára Filderstadtban. Veszélybe került viszont Jeff Coetzee, az ausztrál nyílt bajnokság férfi párosversenyében elődöntős dél-afrikai játékos további pályafutása. A 25 éves teniszező egy defekt után felborult kocsijával, amelyben nővérével és annak két gyermekével utazott. Coetzee-t helikopterrel szállították kórházba csípősérüléssel, egyik unokaöccse életét vesztette.

Riosnak elege van a teniszből/sport/egyeni/tenisz/20021211riosnak.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Újabb botránnyal hívta fel magára a figyelmet Marcelo Rios. A volt világelső chilei teniszező egy átmulatott éjszaka után nyilvánosan könnyített magán. A Seebad La Serena nevű városban található szórakozóhelyen az erősen ittas sztár több fiatallal együtt úgy döntött, hogy a ruhatárat használja a WC helyett. Az eset után Andres Fazio, a szövetség elnöke közölte, hogy szeretne "nagyon komolyan" elbeszélgetni Riosszal.

A 27 éves játékos, aki valószínűleg hamarosan befejezi karrierjét, a válogatottal február 7-9-én Ecuador ellen lép pályára Davis-kupa mérkőzésen. Rios 1998-ban kétszer is vezette a világranglistát, eddig 18 tornagyőzelmet aratott, de egyetlen Grand Slam-versenyt sem nyert.

ATP-torna, Milánó (380 ezer dollár, fedett, szőnyeg), negyeddöntő:
Kafelnyikov (orosz, 5. kiemelt) - Björkman (svéd) 6:3, 6:4
Verkerk (holland) - Sanguinetti (olasz, 7.) 7:5, 6:3
Ljubicic (horvát) - Varlet (francia) 6:4, 6:1
Nieminen (finn, 8.) - Krajicek (holland) 7:6, 7:5

Elődöntő:
Verkerk - Ljubicic 3:6, 7:5, 7:6
Kafelnyikov - Nieminen 7:6, 6:3

WTA-torna, Tokió (1,3 millió dollár, fedett, szőnyeg), elődöntő:
Seles (amerikai, 1.) - Rubin (amerikai, 4.) 4:6, 6:4, 6:2
Davenport (amerikai, 3.) - Raymond (amerikai) 3:6, 6:1, 6:4