Vágólapra másolva!

Becker a Hírességek Csarnokában

Boris Beckert, a németek teniszlegendáját beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába. A 35 éves egykori klasszis 109 héten át vezette a férfiak világranglistáját, és hatszor győzött egyéniben Grand Slam-tornákon.

Első alkalommal 1986-ban Wimbledonban sikerült nyernie, s ezzel két rekordot is felállított: 17 esztendősen és 7 hónaposan ő lett az óriási hagyományokkal rendelkező esemény legfiatalabb bajnoka, ráadásul a bravúrt úgy érte el, hogy nem szerepelt a kiemeltek között. A pályafutását két Davis-kupa elsőség tette teljessé. "Az álmom valóra vált" - kommentálta röviden a jó hírt Becker.

Az október végén adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetéssel és 500 ezer eurós pénzbírsággal sújtott német játékos mellett még hárman kerültek be a sportág "halhatatlanjai" közé: az 1967-es Roland Garros-győztes francia Francoise Durr, a párosban és egyéniben összesen hat Grand Slam-sikerrel büszkélkedő amerikai Nancy Richey, valamint az ausztrál Brian Tobin, aki 1991 és 1999 között a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke volt.

A hivatalos "beiktató" ceremóniára július 12-én kerül sor Newportban.