Vágólapra másolva!
A tervek szerint június 21-én, valószínűleg Memphisben kerül sor a brit Lennox Lewis és az amerikai Mike Tyson mérkőzésére, amely a két nehézsúlyú ökölvívó tavalyi találkozójának a visszavágója lenne.

Az Evening Standard című londoni lap úgy tudja, hogy az HBO televízió már meg is állapodott a felekkel, Lewis, a WBC világbajnoka pedig - az újság szerint - ugyancsak egyezségre jutott Vitalij Klicskóval, hogy a kettejük áprilisra tervezett összecsapását későbbre halasztják. Az ukrán öklöző klubjából, a hamburgi Universumból származó információ szerint ugyanakkor korábban már minden lényeges kérdésben megállapodtak, így most tulajdonképpen egyoldalú visszalépés történt.

Tavaly június 8-án a brit öklöző a nyolcadik menetben kiütötte Tysont, aki akkor - tőle szokatlan módon - elismerte, hogy ellenfele jobb volt. A visszavágás lehetőségéről azonban nem akar lemondani, már csak azért sem, mert az újabb találkozó vélhetően jelentős anyagi haszonnal járna.

Úgy tűnik, Lewis is szívesebben bokszol vele, mint Klicskóval. Ennek lehet pénzügyi oka, de az sem elképzelhetetlen, hogy az amerikaitól kevésbé tart, mint az ukrántól.