Társoldalunk:

Hermann Maier újra a csúcson

Tizenhét hónappal súlyos motorbalesete és huszonkettővel utolsó Világkupa-sikere után hétfőn Kitzbühelben Hermann Maier nyerte a szuper-óriásműlesikló versenyt.

Forrás: EPA
Maier megint bizonyított
Fotó: EPA
A 30 éves síző ezzel bizonyította, hogy jogosan került be az osztrák vb-csapatba. A világbajnokság szombaton kezdődik St. Moritzban. Maier két honfitársa, Christoph Gruber és az összetettben éllovas Stephan Eberharter előtt győzött, és 42. VK-diadalát aratta.

A Herminatornak nevezett sztár múlt szombaton a lesikló VK-futamon a hatodik helyen végzett. Sikere után meghatódottságában elsírta magát. "Nem is tudom, mit mondjak. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérek a csúcsra. Mintha nem is a földön lennék, ez a győzelem csak az olimpiai bajnoki címemhez hasonlítható" - mondta könnyeivel küszködve Maier.
   
A kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros összetett VK-győztes 2001 augusztusában szenvedett súlyos motorbalesetet, s majdnem amputálni kellett a jobb lábát. Még a visszavonulás gondolatával is foglalkozott, és csak tavaly november elején döntött a folytatás mellett.

Eredmény:
1. Maier (osztrák) 1:20,48 p
2. Gruber (osztrák) 1:20,59
3. Eberharter (osztrák) 1:20,63
   
A szakági VK állása:
1. Cuche (svájci) 220 pont
2. Büchel (liechtensteini) 180
3. Eberharter (osztrák) 176
...12. Maier 100
   
Az összetett VK állása:
1. Eberharter 965 pont 
2. Miller (amerikai) 957
3. Aamodt (norvég) 761
...38. Maier 185

KAPCSOLÓDÓ CIKK