Vágólapra másolva!
Rainer Schüttler lesz a második helyen kiemelt amerikai Andre Agassi ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi döntőjében: a 31.-ként rangsorolt német játékos négyjátszmás, 2 óra 18 perces mérkőzésen harcolta ki a fináléba jutást az amerikai Andy Roddickkal szemben.

Roddick kezdte jobban a találkozót, rögtön elnyerte ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját, s néhány perc alatt már 2:0-ra vezetett. A kissé idegesnek tűnő Schüttler ezután felvette a játék ritmusát, s egy gyors breakkel kiegyenlített, majd megfordította a játszma állását, s negyvennégy perc alatt szettelőnybe került.

A második "felvonás" ugyanúgy indult, ahogy az első, a folytatás azonban merőben különbözött: a 20 éves amerikai játékos ellenállhatatlanul teniszezett, s pillanatok alatt 4:0-ra elhúzott. Német riválisa erejéből csak a szépítésre futotta, így alig fél óra alatt sikerült az egyenlítés.

Ami az AusOpenen eddig történt/sport/egyeni/tenisz/20030115amiaz.htmlA Williams nővéreké az AusOpen páros trófeája/sport/egyeni/tenisz/20030124awilliams.htmlTenisz - Australian Openhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A harmadik játszma ismét a 27 esztendős német versenyző fölényét hozta: többször is elvette legutóbbi két mérkőzésén ötjátszmás maratont játszó, szemmel láthatóan hullafáradt Roddick szerváját, s viszonylag könnyedén került ismét előnybe. A negyedik szettben meglehetősen egyoldalú küzdelmet láthatott a közönség, Roddick egyre pontatlanabbul és fáradtabban játszott, s mivel a játszma elején elveszítette adogatását, már nem tudott fordítani.

Schüttler 1996 óta az első német játékos, aki Grand Slam-torna döntőjébe jutott, hét évvel ezelőtt Michael Stich került a Roland Garros fináléjába.

"Ez egy álom. Néha az embernek lehetősége van arra, hogy valóra váltson közülük egyet-kettőt, nekem ma sikerült. Andre hihetetlenül jó formában van, de úgy érzem, nincs vesztenivalóm. Megpróbálok nyerni, még ha lehetetlennek is tűnik" - mondta a 26 éves német játékos. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság történetében eddig egyetlen német játékos tudott férfi egyesben diadalmaskodni, igaz, ő kétszer is: Boris Becker 1991-ben és 1996-ban győzött.

férfi egyes, 2. elődöntő:
Schüttler (német, 31.) - Roddick (amerikai, 9.) 7:5, 2:6, 6:3, 6:3