Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia a harmadik, Póth Diana a tizenhatodik helyen áll a rövid program után a svédországi Malmőben zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. Az olimpiai nyolcadik Sebestyén előadása nagyszerűen sikerült, csak két orosz versenyző, a meglepetésre élen álló Jelena Szokolova és a világbajnok Irina Szluckaja előzi meg a csütörtöki kűr előtt.

Kedden este a női versenyben a selejtezők után állva maradt harminc induló mutathatta be a rövidprogramját. Sebestyén Júlia a hetedik, Póth Diána a kilencedik helyről folytathatta a szereplését, így mindketten az utolsó előtti hatos csoportba kerültek. A sorsolás úgy hozta, hogy a harminc versenyző közül a szólításnál az elmúlt évi Salt Lake City-i téli olimpián nyolcadik helyen végzett Sebestyén a huszonharmadik, Póth huszonnegyedik volt.

A két magyar lány közül először tehát Sebestyén lépett a jégre, aki élete talán legjobb rövidprogramját futotta. Valamennyi ugrása tökéletesre sikerült, s a Brahms Magyar táncok művére kidolgozott koreográfiájában minden mozdulata helyén volt. Ezt a pontozók is díjazták: az addig futottak közül toronymagasan az első helyre sorolták. "Nem izgultam, megpróbáltam erősen koncentrálni az ugrásaimra" - nyilatkozta a tiszaújvárosi versenyző, s még hozzátette: "Nagyon szeretem ezt a programot!"

Ám amíg Sebestyénnek minden, Póth Diának sajnos csak nagyon kevés sikerült. Ő két ugrását is elrontotta, ami a rövid programban gyakorlatilag végzetes. Ezt jól mutatja, hogy a hetedik helyről a tizenhatodikra csúszott vissza. Amint a legjobbak, vagyis az addig az első hat helyet elfoglaló versenyző csoportjában az utolsó pontszám is eldőlt, kiderült, hogy Sebestyén csütörtökön a harmadik helyről kezdheti a kűrt - csupán két orosz versenyző, Szokolova és Szluckaja előzi meg.

A női verseny állása:
1. Szokolova (orosz) 1,0 helyezési pont
2. Szluckaja (orosz) 2,0
3. Sebestyén Júlia 3,4
4. Liasenko (ukrán) 3,6
5. Volcskova (orosz) 4,0
6. Maniascsenko (ukrán) 5,4
...
16. Póth Diána 12,2