Vágólapra másolva!
A hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában sem lehetett megállítani a húszesztendős Czink Melindát, így Sávolt Attila, Mandula Petra és Kapros Anikó mellett lesz negyedik játékosunk is a viadal 128-as főtábláján.

Czink Melinda (162. a világranglistán) a kvalifikáció első körében a hatodik helyen kiemelt orosz Rogyionovát (118.) győzte le három játszmában, az öt magyar próbálkozó közül egyedül neki sikerült a továbblépés a második körbe.

Következő ellenfele a francia Beigbeder (153.) volt, s Czink nem ismert könyörületet: 6:0, 6:1-gyel, alig több mint negyven perc alatt küldte haza a gall teniszezőnőt. A főtáblára jutásért az olasz Santangelóval (176.) kellett megmérkőznie, s végül egy perc híján másfél óra alatt, három szettben kiharcolta az elitmezőnybe jutást.

Czink jól kezdett, az első felvonást 6:2-re nyerte meg, s noha a találkozó jóval szorosabb volt, mint amit az eredmény mutat, azért végig Czink irányított, különösen a nyerő ütésekben jeleskedett (összesen 33-at mutatott be, míg Santangelo csak 16-ot).

Túlélőverseny lehet az idei Australian Open/sport/egyeni/tenisz/20030110zzz.htmlKi nyeri az Australian Opent?http://forum.origo.hu/forumServlet

A második játszmára el is fáradt kicsit, az olasz pedig feltámadt, ki is egyenlített: 6:2-vel terelte döntő szettbe az ütközetet. Ott azonban már nem volt esélye, Czink rögtön elvette adogatását, s ezzel egyszersmind elvette kedvét a játéktól is. Csak az volt a kérdés, hogy végül milyen arányban nyeri meg Czink a játszmát, az olasz nem tanúsított különösebb ellenállást.

A 6:1-es eredmény azt jelentette, hogy Czink Melinda Sávolt Attila, Mandula Petra és Kapros Anikó társaságában negyedik magyarként feliratkozott az év első Grand Slam-viadalának főtáblájára, ahol egy igazi nagyágyúval, a tizedik helyen kiemelt amerikai Chanda Rubinnal kell megmérkőznie az első fordulóban.

Australian Open, Melbourne (10 511 481 dollár, Rebound Ace),
selejtező, 3. forduló:
Czink Melinda - Santangelo (olasz) 6:2, 2:6, 6:1