Vágólapra másolva!
Az asztalitenisz női ETTU-kupában az elődöntők múlt hét végi első mérkőzésein a Postás és a német Langweid egyaránt idegenben győzött, s utóbbi kapcsán is van magyar érdekeltség, hiszen a holland Klaver Lelie elleni találkozón 2-2-es állás után a  sorsdöntő meccset Bátorfi Csilla nyerte meg.

A csapattalálkozó első mérkőzésén Bátorfi a kínai Li Csiaótól 3-1-re kikapott, de az utolsón az ő javára alakult ki a 3-1-es végeredmény a ténylegesen holland Hooman ellen. Így a Langweid lépéselőnyből várhatja az elődöntő visszavágóját.

- Számítottak az idegenbeli győzelemre? - kérdeztük a már évek óta a Langweidben légióskodó kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csillát.
- Számítottunk. Már csak azért is, mert tudtuk, hogy az ellenfelünknél Ni Hszia-lian terhes, és őt már nem nevezik be. Meglepetés azonban így is ért bennünket, mert nem túlzok, gyakorlatilag egy garázsban játszottuk a meccset. Ilyen kicsi teremben még életemben nem játszottam.

- Legalább az ellenfélnek nem volt nagy szurkolótábora...
- Azért a szurkolók valahogyan mégiscsak bepréselődtek. De szerencsére a mieink is, akik velünk jöttek Langweidből. Egyébként a terem elég hosszú volt, de szélességre minimális, magasságról pedig nem is beszélhetünk.

- Az idegenbeli győzelmüket úgy is értékelhetjük, hogy most már valójában a Postás elleni döntőre kell készülniük?
- Maradjunk annyiban, hogy engem már erősen foglalkoztat a gondolat...

- Legalább hazajöhet Budapestre. Tényleg, az év végéből mennyit töltött Magyarországon?
- A karácsonyt, mint mindig, most is otthon töltöttem, de szilveszterre már visszajöttem.

- Még előrébb szaladva az évben, február elején rendezik az európai TOP 12 viadalt, aztán Olaszországban Eb, majd Párizsban vb lesz. Gondol már ezekre a versenyekre is?
- Természetesen, hiszen meglehetősen zsúfolt és nagyon fontos félév előtt álok. A párizsi vb után ugyanis lezárják a világranglistát, és aki ekkor a legjobb 20 között lesz, az már biztosan indulhat az athéni olimpián. Jó lenne már ebben az első körben megszerezni a kvótát. Az nyilvánvaló, hogy az Eb-n egyéniben és párosban is jobbak a kilátásaim, de egy jó sorsolással párosban a vb-n is messzire juthatunk.

- Akkor az Európa-bajnok és olimpiai 4. helyezett Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina páros újra összeáll? Mert tavaly ez még nem volt borítékolható.
- Igy van, hiszen a sydneyi olimpia után azt mondtam, hogy a zágrábi Eb-től teszem függővé a folytatást. Mivel Zágrábban egyéniben bronzérmes lettem, úgy döntöttem, hogy folyatom az athéni olimpiáig. S ha már játszom egyéniben, akkor párosban is.

Fábik Tibor