Vágólapra másolva!
A Statisztika nőiasztalitenisz-csapata vasárnap hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a BEK elődöntőjének első mérkőzésén: a német FSV Kroppach 3-0-ra győzött a Marczibányi téren.

A 25-szörös BEK-győztes Statisztika a világranglista 5. helyén álló horvát Boros Tamara mellett Fazekas Máriát (ő 72. a rangsorban) és Molnár Zitát (110.), a németek Schöppöt (29.), Strusét (31.), valamint a kínai Vu Csia-tuót (150.) vetették be a küzdelembe. "Minimális győzelemmel, de még egy szoros vereséggel is elégedett lennék, mert a továbbjutás két mérkőzésen dől el, s a visszavágón már a másik légiósunkra, az olimpiai ezüstérmes tajvani Csen Jingre is számíthatunk" - nyilatkozta a kezdés előtt Fülöp István, a Statisztika vezetőedzője.

Az első mérkőzést Boros Tamara az ellenfél papíron leggyengébb játékosával, Vu Csia-tuóval játszotta, s bár az első két szettet elvesztette, a harmadikat és a negyediket megnyerte, az ötödikben pedig 10-8-nál két, majd 11-10-nél még egy mérkőzéslabdája volt. Ám egyiket sem tudta értékesíteni, s hatalmas izgalmak közepette kikapott. A második párban Fazekas Struse, a harmadikban Molnár Schöpp ellen sajnos még játszmát sem tudott nyerni, így a magyar csapat csupán matematikai eséllyel várhatja a február eleji visszavágót. De abból erőt meríthet, hogy a közelmúltban egyszer úgy nyerte meg a BEK-döntőt, hogy a hazai 4-1-es vereség után idegenben, éppen Németországban 4-0-ra győzött.

"Úgy érzem, elsősorban idegileg nem bírták a játékosok, a fontos pontoknál egyértelműen hiányzott a megfelelő összpontosítás. Nemcsak a végeredmény fájó, hanem az is, hogy a játszmaarányunk is siralmas, így csekély az esély arra, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást, bár természetesen mindent el fogunk követni" - nyilatkozta a találkozó után Fülöp István is.

Asztalitenisz, női BEK-elődöntő, 1. mérkőzés:
Statisztika - FSV Kroppach (német) 0-3
Boros - Vu Csia-tuo 2-3 (-9, -4, 6, 5, -11)
Fazekas - Struse 0-3 (-12, -6, -6)
Molnár-Schöpp 0-3 (-4, -4, -5)

TT Castel Goffredo (olasz) - STK Duga Resa (horvát) 3-0

Fábik Tibor