Vágólapra másolva!
Az idén két ATP-tornát megnyerő Paradorn Srichaphan a teniszpályán kívül is sikeresnek bizonyult: az év kiemelkedő személyisége választáson - többek között a miniszterelnököt megelőzve - az élen végzett Thaiföldön.
Srichaphan nem lesz katona/sport/egyeni/tenisz/20021116srichaphan.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Az 1500 megkérdezett 54 százaléka az ő teljesítményét értékelte a legmaradandóbbnak. Ugyanezt Thakszin Sinavatra kormányfővel kapcsolatban csak 27 százaléknyian gondolták. A harmadik helyen a népszerű igazságügyi miniszter, Puracsai Piumszombun végzett hét százalékkal, de kapott szavazatot a teniszező apja és egyben edzője, Chanachai Srichaphan is.

A 23 éves játékos augusztus 25-én Long Islanden nyert - életében először - ATP-tornát, majd október 12-én a puszani Ázsiai Játékokon bizonyult a legjobbnak, 27-én pedig a stockholmi versenyen győzött. A Mester-sorozat utolsó állomásán, Párizsban elődöntős volt. Ezeknek a sikereknek köszönhetően egy év leforgása alatt a 128. helyről a 16.-ra jött fel a világranglistán.