Vágólapra másolva!
Az állampolgárságát előbb jugoszlávról ausztrálra, majd ausztrálról jugoszlávra cserélő s a brit felvételén is gondolkodó Jelena Dokic édesapja a minap még tovább rombolta eddig is kétes hírnevét: kijelentette, hogy a teniszezőnők negyven százaléka leszbikus, s megölné magát, ha lánya is az lenne.
Forrás: MTI
Dokic-papa életveszélyben...
Fotó: MTI


A történet egyetlen meglepetését tehát nem ő, hanem a tizenegyszeres Grand Slam-győztes ausztrál Margaret Court okozta, aki ugyan nem állt Damir Dokic mellé, sőt, szerinte a jugoszláv túlontúl elragadtatta magát kijelentéseivel, ugyanakkor félelmét, miszerint a női teniszben igen magas a homoszexuálisok száma, érthetőnek nevezte.

Filmet forgattak a leszbikus kézis párosról/sport/csapat/kezilabda/20021127filmet.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744Öt évet kaptak a mez-telenkedő tornásznők/sport/egyeni/20021218otevet.html

"A női teniszezők több mint negyven százaléka leszbikus, én nem élném túl, ha a lányom is az lenne. Megölném magam, ha Jelenáról ilyesmi derülne ki, inkább a halál, mint ez a szégyen" - álltak az egykoron bokszolóként tündöklő Dokic szavai a The Sun című napilap hasábjain. Finoman szólva is érdekes megállapítás, a jelenlegi mezőnyben ugyanis eleddig egyvalaki, mégpedig a francia Amélie Mauresmo vallotta be, hogy saját neméhez vonzódik, korábban pedig Martina Navratilováról volt csak tudott, hogy inkább a nők kegyeit keresi a férfiaké helyett.

Az értetlenséget tovább fokozza, hogy Jelena Dokic jelenleg éppen Enrique Bernoldival, a brazilok (egyik) Forma-1-es pilótájával randevúzgat, igaz, édesapjának akad egynéhány ellenvetése a románc ellen: ki nem állhatja a dél-amerikai pilótát, s nagyon örülne neki, ha végleg szakítanának. Nem csoda, hogy Jelena Dokicnál is betelt nemrégiben a pohár, a női teniszezőket tömörítő szervezetet (WTA) ugyanis arra kérte, Damirt egyetlen olyan tornára se engedjék be, amelyen ő is rajthoz áll.

A WTA szóvivője természetesen mereven elhatárolódott a botrányhős szavaitól, s a szervezet a továbbiakban nem kíván az üggyel foglalkozni. "Egyrészt nem kívánjuk kommentálni Dokic szavait, másrészt egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak a játékosok szexuális életére, ez mindenkinek a magánügye."

Margaret Court egyébként, aki jelenleg keresztény lelkipásztorként dolgozik Perthben, korábban többször kiállt a homoszexuálisok egyenlő jogaiért. Mint mondta, bizonyos szempontból megérti Damir Dokicot, ugyanis több olyan szülővel találkozott már, akiket sokként ért gyermekük homoszexualitása. Ráadásul a hetvenes-nyolcvanas években, mikor sikereit aratta, szintén magas volt a leszbikusok száma a női teniszben. "A mai versenyzőket egyáltalán nem ismerem, de azt tudom, hogy régebben nagyon sok kapcsolat született a női teniszezők között. Pontos számot nem mernék mondani, de a Dokic által emlegetett 40 százalék akkoriban reális lehetett, így nem csodálom, hogy kicsit aggódik lánya nemi beállítottságáért."