Vágólapra másolva!
Az interneten a sakkvilágot megdöbbentő hírt jelentetett meg az Amerikában élő Sam Sloan. Lékó Péter halálos autóbalesetéről írt. A történet kegyetlen, kitalált sztori, amelynek semmi köze a valósághoz. A hírt olvasva a világ összes pontjáról érkeznek az e-mailek, az aggódó telefonok. Lékó Péternek semmi baja, készül a Vlagyimir Kramnyik elleni világbajnoki döntőjére.

Lékó Péter hihetetlen népszerűségének köszönhetően szinte megállás nélkül csengett telefonjuk. Felesége, Szofi nem győzte elhárítani az aggódó hívásokat, megnyugtatni a barátokat, hogy Péter jól van, alszik. Első számú sakkozónkat is megdöbbentette a kegyetlen, kitalált történet, amelynek szerzője a sakkvilágban ismert figura. Sam Sloan sok sakkbarátnak okozott fájdalmas perceket. A cikk szerzője még azt is ecsetelte, hogy a baleset akkor történt, amikor Péter a dortmundi világbajnok-jelölti verseny egyik legszebb partiját, Shirov elleni győzelmét elemezte a zsebsakkján.

Lékó Péter hatodik az Élő-listán/sport/sakk/20021002leko.html

Mindenki felháborodott, senki nem érti, hogy mi volt a célja a cikk szerzőjének, amelyet sok sakkozónak, sakkbarátnak e-mail formájában is elküldött. Lékó Péter már megkezdte intenzív felkészülését Vlagyimir Kramnyik elleni világbajnoki döntőjére. Kibővült a szakmai stáb, korábbi segítői mellett mások is segítik edzéseit.

Verőci Zsuzsa