Vágólapra másolva!
Egy amerikai illetőségű rockegyüttes Anna Kurnyikova címmel dalt írt az orosz teniszezőnőről, aki mindeközben több mint tízezer néző előtt tért vissza egy spanyol bemutatótornán.

Hiába nem nyert még pályafutása során egyetlenegy tornát sem Anna Kurnyikova, továbbra is a szurkolók legnagyobb kedvence. Persze nem tenisztudásával, sokkal inkább szépségével férkőzött be a rajongók szívébe, akik kiéhezett prérifarkasként repülnek rá a kedvencükről megjelenő összes hírmorzsára.

Számukra bizonyára örömteli információ, hogy egyrészt Kurnyikova újra meccset játszott súlyos sérülése után, másrészt egy egyesült államokbeli rockbanda, a Binge dalt írt a szőke szépségről. Az öt New Jersey-i illetőségű fiatal a nótában álmát fogalmazta meg, azaz egyszer az életben nagyon szeretnének labdát szedni a divatbemutatók legkeresettebb csillagának.

Kurnyikovának már megint nem sikerült/sport/egyeni/tenisz/20020916kurnyikovanak.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744Anna Kurnyikovahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31540

Az ötlet a frontember, John Macom fejéből pattant ki, s ha már így alakult, rögvest össze is csődítette a banda további négy tagját. Szinte pillanatok alatt írták meg a nem túl bonyolult szöveget ("Anna Kurnyikova, te kék szemű, hosszú lábú csoda, hadd legyek egyszer a labdaszedő fiúd. Ne gyűlölj, mikor ezt a dalt eléneklem neked, nem akarok rosszat." - no comment), s a CD-re négy mixet pakoltak fel. Akad egy rockos, valamint két táncolhatóbb verzió, illetőleg egy úgynevezett Kournikoustic Mix a korongon.

A rajongók valósággal rávetették magukat a lemezre, fogy, mint a cukor. A dalhoz készült klip rögtön az első helyen nyitott a videoklip-listán, ahogy az várható is volt. Európában december 13-án jelenik meg a lemez, előreláthatólag errefelé is nagy siker lesz.

Anna Kurnyikova azért sportszempontból is hallatott magáról, nem kisebb tettet hajtott végre, mint hogy hosszú sérülése után újra teniszütőt vett a kezébe. Zaragozában, egy bemutató tornán tért vissza a moszkvai viadalon elszenvedett részleges bokaszalag-szakadása után, ellenfele a spanyol Conchita Martinez volt. A lelátón nem kevesebb, mint tízezer drukker foglalt helyet, s láthatta, amint az egyszeres wimbledoni győztes Martinez megleckézteti az egyelőre formán kívül teniszező oroszt.

Az első szettet 6:3-ra nyerte a hispán, majd a másodikban 7:5-re diadalmaskodott, de úgy, hogy Kurnyikova már 5:2-re is vezetett ellene. Annácska Monica Selessel vív még két hasonló mérkőzést az idén, utána téli pihenőre vonul. Egyesben amúgy 35., míg párosban 11. a világranglistán.