Vágólapra másolva!
Nicolas Escudé és Fabrice Santoro 3 óra 43 perces drámai csatában legyőzte Jevgenyij Kafelnyikovot és Marat Szafint, így a címvédő francia férfitenisz-válogatott 2-1-re vezet az orosz együttes ellen a Davis-kupa döntőjében.

Davis-kupa, döntő:
Franciaország-Oroszország 2-1
Escudé, Santoro - Kafelnyikov, Szafin 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:4

A közel 15 ezres közönség elképesztően jó hangulatot varázsolt a Bercy-sportcsarnokba, s a játékosok meg is hálálták ezt. Végig roppant izgalmas és fordulatos küzdelem zajlott a világhírű
létesítmény erre az alkalomra kialakított salakpályáján, s némi szerencsével nyertek a hazaiak.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Azután, hogy breakelőnyből elveszítették a harmadik játszmát, a negyedikben is vesztésre álltak Santoróék. De ez sem szegte kedvüket, a szurkolók buzdításától új erőre kaptak, kiharcolták a döntő szett lehetőségét, s éltek azzal, hogy Szafin már nem tudta megismételni pénteki remek játékát, kissé hozzászürkült a nyitó napon sem remeklő Kafelnyikovhoz.

"Rendkívül feldühített volna, ha elveszítjük ezt a meccset. Szerencsére Escudé és Santoro is nagyszerűen játszott. A negyedik szett elején, vesztett állásnál sem estek kétségbe, s volt erejük fordítani. Vasárnap Grosjean kezd, de számolnom kell egy esetleges ötödik találkozóval is. Egyelőre nem tudom, hogy Mathieu vagy Santoro játssza az utolsó egyest" - nyilatkozta elégedetten Guy Forget, a francia tenisz Davis-kupa válogatott kapitánya.

Az orosz kapitány, Samil Tarpisev gratulált az ötjátszmás csatában győztes házigazdáknak. "A francia kettős sokkal jobb volt. Tőlünk most ennyi tellett, de még fordíthatunk. Igaz, a mi tartalékjaink nem annyira jók, mint a hazaiaké."

Vasárnap Sébastien Grosjean és Marat Szafin játssza az első egyest. Ha a franciáknak sikerül a címvédés, akkor életben marad egy 1978 óta tartó sorozat, miszerint mindig azé az együttesé lesz a trófea, amelyiknek a párosa győzött.

A vasárnap 13 órakor kezdődő program:
Grosjean - Szafin
Mathieu - Kafelnyikov