Vágólapra másolva!
Egy héttel a debreceni tornász-világbajnokság után szombaton és vasárnap Stuttgartban rendezik meg a Világkupa-döntőt, amelyen a vb-győztes Csollány Szilveszter is ott lesz. Olimpiai bajnokunk gyűrűn a 2. helyen került be a fináléba.

A legjobbak nem sokat pihenhettek a debreceni vb után, hiszen a hét végén Stuttgartban rendezik meg a Világkupa-döntőt. Ezen az évközi Vk-versenyeken gyűjtött pontszámok alapján egyetlen magyar indulhat: Csollány Szilveszter gyűrűn a második legmagasabb pontszámmal kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe.

A finálé résztvevői: Jovcsev ( bolgár, 48 pont), Csollány (46), Ivankov (fehérorosz, 34), Huang Hszü (kínai, 30), Coppolino (olasz, 26), Torkkel (finn, 26), Lu Bin (kínai,16), Towsend (egyesült államokbeli, 14). A debreceni döntő mezőnyéből Csollány mellett a 2. helyen zárt bolgár Jovcsev, valamint a vb-4. Ivankov szerepelhet Stuttgartban. A döntőben mindenki "tiszta lappal" indul.

A Debrecenben ugrásban vb-8. Gál Róbert, valamint Fekete Levente pechesen maradt le a Vk-döntőről. Gál ugrásban 20 ponttal a 9-10., talajon 15 ponttal 9. a rangsorban; így éppen, hogy kicsúszott a legjobb 8 közül. Ráadásul mindkét szeren egy pont hiányzott számára a stuttgarti fellépéshez. Fekete lólengésben 14 ponttal a 9-10. helyen zárt, ezen a szeren 16 pont kellett a döntőbe jutáshoz. Gál és Fekete természetesen a döntőben tartalékok, de csak akkor juthatnak szóhoz, ha valaki nem érkezik meg Stuttgartba, vagy ott az edzésen megsérül.