Vágólapra másolva!

Visszavonult a szexi német atlétanő

Befejezte pályafutását Susen Tiedtke, fedett pályás világbajnoki ezüst- és bronzérmes német távolugrónő. A jövőben egy hot-dog üzletlánc létrehozásával foglalkozik majd.
Forrás: EPA
Sport helyett az üzlet felé fordul a csinos atléta Fotó: EPA

"Eljött az idő, hogy abbahagyjam. Vállalkozóként már nem tudok megfelelően a sportra összpontosítani" - mondta az 1991-es tokiói vb-n ötödik, a 2000-es sydneyi olimpián hatodik helyezett 33 éves versenyzőnő. Az egykori keletnémet tornásznő akkor váltott az atlétikára, amikor a szocialista országok bojkottja miatt nem jutott ki az 1984-es Los Angeles-i olimpiára. Később házasságot kötött Joe Greene amerikai távolugróval, aki a barcelonai és az atlantai ötkarikás játékokon egyaránt bronzérmes volt.

Susen Tiedtke-Greene az 1995-ös barcelonai fedett pályás vb-n harmadik lett, de egy nappal később kiderült, hogy doppingolt. Bár az atlétanő máig állítja, hogy ártatlan, és nem szedett semmilyen tiltott teljesítménynövelő szert, két évre eltiltották.

Susen Tiedtkehttp://www.susentiedtke.fr.st/Leszbikus kézis páros/sport/csapat/kezilabda/20021127filmet.htmlMeztelenkedő román tornásznők/sport/egyeni/20021119meztelenkedo.html

Tiedtke teljesítményét ugyan honfitársa, a kétszeres olimpiai bajnok Heike Drechsler sikerei háttérbe szorították, mégis többször ő került a rivaldafénybe. A csinos, szőke hölgy modellként és popénekesként is fellépett, reklámfilmekben szerepelt, erotikus fotói több lapban megjelentek.