Vágólapra másolva!
Zsuga Imre szövetségi kapitány elismerte: annak ellenére többet várt versenyzőitől a kedden befejeződött varsói súlyemelő-világbajnokságon, hogy a csapatából  meghatározó emberek hiányoztak, többek között a 75 kilogrammban címvédő, sérülés miatt távol maradó Likerecz Gyöngyi.

"Nincs mit szépíteni, nagyon gyengén szerepeltünk, nem szereztünk érmet" - értékelt a szakvezető. "Ennek ellenére nem tartom katasztrofálisnak teljesítményünket. Az mindenképpen pozitívum, hogy nem esett ki senki. A férfiak közül egyedül Gyurkovics Ferenc múlta alul magát, a többiek tulajdonképpen azt hozták, amire képesek, az összetettben hatodik Diószegi Sándor pedig kellemes meglepetésre túlteljesítette a tervet. Tancsics László esetében reménykedtünk az éremben, de ugyanúgy, mint a dobogóra esélyes nők, ő is éppen azt a gyakorlatot nem tudta megcsinálni, ami az első három hely valamelyikét jelenthette volna."

A nők és a férfiak vb-jét 1997 óta bonyolítják le együtt, s azóta még sohasem fordult elő, hogy senki nem került be az első három közé. A gyengébbik nem számára 1987-ben rendezték meg az első viadalt, s mostanáig mindig volt magyar dobogós. "Ráki Henrietta az én hibámból biztos érmektől esett el, ez különösen rossz emlékűvé teszi a világbajnokságot. Több mint 30 éve vagyok edző, de ilyesmi még egyszer sem történt velem" - tette hozzá Zsuga.

A 58 kg-osok között versenyző 24 éves kazincbarcikai sportoló a szakításban elért hatodik hely után a folytatásban kilökte a 110, majd a 115 kg-ot, de miután a szakvezető még azt számolgatta, hogy 117,5-en vagy 120-on zárja a küzdelmet - mindkét teljesítmény dobogót jelentett volna lökésben és összetettben is -, lejárt az ideje, így harmadik kísérletét már nem hajthatta végre, s be kellett érnie két negyedik hellyel. Az ügyet pénteken tárgyalja a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége. Dolovai Tamás, az MSSZ első számú irányítója korábban azt mondta, hogy a pénzbírság kiszabásától a legsúlyosabb büntetésig, tehát a szerződésbontásig minden ítélet lehetséges.