Vágólapra másolva!
Guy Forget, a francia teniszválogatott kapitánya megmakacsolta magát és úgy döntött, hogy csütörtökig nem hozza nyilvánosságra, mely játékosok kerülnek csapatába az oroszok elleni, pénteken kezdődő Davis-kupa döntőben.

Guy Forget egyszer már telekürtölte a médiát azzal, hogy a párizsi Bercy-sportcsarnokban megrendezésre kerülő Davis-kupa döntőben inkább a rutinos játékosokra számít, így Paul-Henri Mathieu, az elitbe az év második felében berobbant fiatal titán kimaradt a keretből. Most azonban a kapitány meggondolta magát, s úgy határozott, a csütörtöki sorsolásig az ő titka marad a felállás.

A szabályok értelmében erre amúgy minden lehetősége meg is van, a regulák ugyanis azt írják elő, hogy a sorsolás megkezdésének pillanatáig van lehetőség a módosításokra. Ezt pedig csütörtökön délelőtt, 11 órakor tartják a francia fővárosban, Forget egészen addig a pillanatig óhajt kivárni. "Egyelőre még csak halványan körvonalazódik a fejemben az összeállítás, nem tudom, kikre számítok majd az oroszok ellen - mondta a címvédő francia együttes vezére. - Csütörtökig annyi minden történhet még, a legjobb formában lévő embereimet akarom nevezni."

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Mathieu újabb tornagyőzelme/sport/egyeni/tenisz/20021013mathieu.htmlPete Sampras apa lett/sport/egyeni/tenisz/20021125pete.html

Sebastien Grosjean, a gallok első számú játékosa tulajdonképpen páholyban érezheti magát, szinte biztos, hogy egyesben szerepet kap. A másik helyre Arnaud Clément és Paul-Henri Mathieu pályázik eséllyel, amelyikük jobb formában lesz, azt nevezi Forget. Párosban a Nicolas Escudé, Fabrice Santoro felállás valószínűsíthető.

A Bercy-sportcsarnok vörös salakján hétfőn kezdték meg a franciák az edzéseket, Mathieu, aki októberben két tornán is győzedelmeskedett, igencsak jó formában ütögetett. Escudét például sima két szettben verte meg, fűti a bizonyítás vágya. "Napról napra jobbak lesznek a fiúk, még van egy kis időnk, hogy kihozzuk belőlük a csúcsformát. Hazai közönség előtt mindenképpen meg kellene védeni címünket" - ecsetelte Forget reményeit.

Az orosz Jevgenyij Kafelnyikov persze biztosan másképpen gondolja ezt, ő csak ezt a trófeát szeretné begyűjteni, aztán azzal a lendülettel vissza is vonulna. Ráadásul a döntő után, hétfőn visszérműtétet hajtanak végre rajta, de mint mondta, ez nem fogja megakadályozni abban, hogy teljes erőbedobással játsszon. Marat Szafinnal egyetemben nem is teljesen esélytelen a vendégegyüttes, de a fanatikus francia közönség előtt bizonyosan nehéz dolguk lesz. Oroszország egyébként 1994-ben és '95-ben is bejutott a döntőbe, győzniük azonban nem sikerült, előbb a svédektől, majd az amerikaiaktól szenvedtek vereséget. Franciaország korábban kilencszer nyerte meg a sorozatot, s immáron nyolc Davis-kupa meccsen veretlen a Forget irányította társulat.