Vágólapra másolva!
Kótai Mihály már Las Vegasban készül szombati mérkőzésére az amerikai Ruben Perez ellen. Az összecsapással a Polish Promotion nagyváltósúlyú bunyósa  minden bizonnyal a világ legismertebb magyar profi bokszolójává válik, hiszen az Erik Morales és Paulie Ayala közötti hatalmas érdeklődésre számot tartó pehelysúlyú WBC-címmérkőzés előtt lép szorítóba a bokszkörökben igen népszerű Mandalay Bay Casinóban. Az RTL Klub november 17-én (vasárnap) felvételről mindkét összecsapást közvetíti.

A WBC százszázalékos, 19 győzelmet felmutató kisvilágbajnoka először lép szorítóba a tengerentúlon, ráadásul mindjárt a világ élvonalába tartozó ökölvívók társaságában, egy igazi csúcstalákozó, az Erik Morales (42-1) és Paulie Ayala (34-1) közötti összecsapás előmérkőzéseként. Nem csoda, hogy Misi némi izgalommal várja az estét, hiszen nagyot lendíthet a pályafutásán, ha jó teljesítményt nyújt Ruben Perez (10-5-2) ellen, esetleg sikerül KO-val vernie az eddig még soha ki nem ütött amerikait.

Mindez azért sem ártana, mert bár korábban volt rá némi esély, hogy a Tornádó becenécre hallgató bunyósunk nemsokára harcba szállhat az Európa-bajnoki címért, most úgy tűnik, erre még várnia kell. Az EBU ugyanis hosszú tárgyalássorozat után bejelentette, hogy a Wayne Alexander által hátrahagyott övért az orosz Roman Karmazin (29-1-1) és a spanyol Jorge Araujo (17-0-2) küzdhet meg januárban.

Kótai megszerezte a WBC kisvilágbajnoki címéthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=40233

Kótai jelenleg a világ legnagyobb és legjobban felszerelt edzőtermében (TOP RANK GYM) egy igen jó nevű ghánai partnerrel, Kofi Jantuah-val (22-1) készül, mégpedig olyan meggyőzően, hogy Oscar De La Hoya edzője, Floyd Mayweather is felfigyelt rá, és meghívta egy zártkörű edzésre.

Kótai amerikai fellépése a kinnt élő magyarokat is izgalomba hozta, Los Angelesből és San Franciscóból több autóbusz is indul, de tervezik egy belföldi charter repülőgép kibérlését is. Itthon 22.30 és 0.15 között az RTL Klubon lesz látható Kótai-Perez és a Morales-Ayala párharc.