Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben a jövő heti debreceni tornász-világbajnokság gáláját is a Főnix-csarnokban rendezik meg, így a vb érmeseinek a vasárnap esti bankett után másnap nem kell Szegedre utazniuk. 

"Elsősorban szakmai szempontok játszottak szerepet abban, hogy az eredeti tervtől eltérően nem Szegeden, hanem Debrecenben rendezzük meg a világbajnoki érmeseket és a magyar torna kiválóságait felvonultató gálát, amelynek sztárszereplői között 18 ezer dolláros díj kerül felosztásra" - mondta el Orendi Mihály, a szervező bizottság ügyvezető alelnöke a vb szerdai sajtótájékoztatóján. "Tekintettel kellett lennünk arra, hogy alig néhány nappal a világbajnokság után a sportág csillagainak Stuttgartban, a Világkupa-döntőn is csúcsformában kell lenniük, többek között erre gondolva kíméltük meg a versenyzőket a költözködéstől".

A legfrissebb számadatok alapján véglegesnek tekinthető, hogy a vb-n 57 nemzet küldöttségében 705 sportoló, sportvezető, edző, orvos és gyúró kap helyet, a férfi versenyzők száma 198, a női indulóké pedig 94. Ami a szerenkénti nevezéseket illeti, a férfiaknál a talaj a "legnépszerűbb", ide 75-en neveztek, ezzel szemben a legkevesebben az ugrásra, 59-en. A nőknél a gerenda vezet 53 nevezővel, a sor végén a felemáskorlát áll, 47 indulóval. A bírói testület 110 fős lesz, s a magyar színekben öt bíró készül a világbajnokságra: biztos a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) kötelékébe tartozó dr. Karácsony István helye, rajta kívül Bérczy István, Rezács Péter, illetve Fazekas Éva és Kalmár Zsuzsa is szerephez juthat, ha a bírói sorsoláson szerencséjük lesz.

A vb-ről 269 újságíró tudósít. A Főnix-csarnokból 17 nemzet televíziósai közvetítenek, s az Eurosport, a FIG önálló stábjának, valamint az amerikai ESPN sporttelevízió adásának köszönhetően az egész világ megismerkedhet a debreceni vb-vel.