Vágólapra másolva!
Az amerikai Venus Williams és a belga Kim Clijsters bejutott az elődöntőbe a nőitenisz Los Angelesben zajló, hárommillió dollár összdíjazású világbajnokságán.

A tengerentúli csillag tizedik összecsapásukon kilencedszer győzte le honfitársát, Szeles Mónikát. Az első játszmában 1:4-ről fordított, s végül 11 ászt ütve, biztosan nyerte meg a találkozót. Az egyoldalúra sikeredett belga házirangadón Clijsters 59 perc alatt csupán három játékot engedélyezett a sokat hibázó Justine Heninnek.

A honfitársától elszenvedett vereség sem rontotta el a kedvét Justine Heninnek, aki már egy hét múlva sorra kerülő esküvőjére gondol. "Pocsékul játszottam, de túlvagyok rajta. Most már csak a dél-franciaországi menyegző jár az eszemben" - mondta a 20 éves legyőzött, aki edzőjéhez, Pierre-Yves Ardennes-hez megy feleségül.

Henin természetesen meghívta Clijsterst is, akivel kilenc éves koruk óta ismerik egymást. A világranglista hetedik helyezettje - aki bevallása szerint még nem választott ajándékot barátnőjének - azonban szólóban vesz majd részt a ceremónián, hiszen párja, a világelső ausztrál Lleyton Hewitt a jövő héten a sanghaji mesterek Kupáján szerepel.

Az elődöntőben:
V. Williams (amerikai, 2.) - Szeles (amerikai, 6.) 7:5, 6:4
Clijsters (belga, 5.) - Henin (belga, 4.) 6:2, 6:1

A hátralévő negyeddöntők:
S. Williams (amerikai, 1.) - Dokic (jugoszláv, 8.)
Capriati (amerikai, 3.) - Maleeva (bolgár)