Vágólapra másolva!
Egy évnyi pauza után visszatérhet a teniszcirkuszba az ausztrál Patrick Rafter, aki a tavalyi, franciákkal vívott Davis-kupa döntő óta egyszer sem lépett pályára. Ugyanezt tervezgeti az apai örömök elé néző Goran Ivanisevic is, aki már fél órát tud fájdalmak nélkül edzeni.

Ausztrália, na meg persze Rafter nagy rajongói végre fellélegezhetnek, a kétszeres US Open-győztes fenomén ugyanis olyat mondott hazája hírügynökségének, amire tíz hónapja szomjaztak a drukkerek: nem zárta ki annak lehetőségét, hogy leakasztja a szögről ütőjét és újra játékba veti magát.

Rafter Sydneyben jelent meg a nyilvánosság előtt John Newcombe önéletrajzának kiadása alkalmából, s megerősítette az ott megjelent zsurnalisztáknak, hogy élénken foglalkoztatja a visszatérés gondolata. Mi több, elárulta azt is, hogy az orvosok teljesen egészségesnek nyilvánították, s szerintük bírni fogja műtött válla a terheléseket.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=31016Rafter szerint leáldozott Sampras csillaga/sport/egyeni/tenisz/20020831rafter.htmlIvanisevic gólt lőtt Boban búcsúmeccsén/sport/egyeni/tenisz/20021007ivanisevic.htmlGubacsi nagy zakót kapott Thaiföldön/sport/egyeni/tenisz/20021104gubacsi.html

"Nyoma sincs már fájdalomnak a testemben, teljesen meggyógyultam - mesélte az egykori világelső. - Egy rövidke edzés keretében ki is próbáltam magam, s kár lenne tagadnom, nagyon jól esett a mozgás. Persze ez még nem jelezti azt, hogy biztosan visszatérek, de tavaly december óta nem voltam ilyen közel a szurkolóim számára igen örömteli döntéshez."

Érdekesség, hogy Rafter egy korábbi interjújában kijelentette, amennyiben visszatér a profi mezőnybe, minimum két évig ott is marad. Az ausztrál közvélemény egyébként nagyon szeretné, ha az augusztus 1-jén apává vált zseni visszatérne a pályára, több kutatás szerint is a kontinensnyi ország egyik kedvenc sportolója a szerva-röpte játékot egykoron klasszis szinten űző teniszező.

Mindeközben szintén a visszatérésért küzd a 2001-es wimbledoni bajnok, a horvát Goran Ivanisevic is. A heves vérmérsékletéről elhíresült játékos szülővárosában, Splitben terelgeti a labdát, s állítólag már fél órát is tud edzeni anélkül, hogy műtött vállába ne nyilallna bele a fájdalom. "Goran már kezdi érezni a játék ritmusát, szerválni azonban még nem tud a válla miatt, nem akar megkockáztatni egy újabb sérülést" - mondta a sztár tanácsadója, Gerard Tsobanian.

A horvát valószínűleg még nem vehet részt az év első tornáin, nagyon reméli viszont, hogy a februári, amerikaiak elleni Davis-kupa ütközeten már párosban pályára tud lépni. Újság még Ivanisevic felől az is, hogy barátnője, Tatjana gyermeket vár, így hamarosan apai örömök elé néz.

-kd-