Vágólapra másolva!
Gubacsi Zsófia alighogy megérkezett a WTA-világbajnokság árnyékában rendezett pattayai, 110 ezer dolláros nőitenisz-tornára, máris összeszedett egy csúnya fiaskót a fehérorosz Pucsektől, s utazhatott tovább a thaiföldi városból.

Gubacsi Zsófia, a világranglista 117. helyén jegyzett játékosunk az ugyanezen rangsor 87. pozíciójában állomásozó, fehérorosz Tatjana Pucsekkel mérkőzött meg a pattayai nőitenisz-torna első fordulójában, s gyakorlatilag mielőtt belemelegedett volna a játékba, már mehetett is zuhanyozni, ellenfele ugyanis lelőtte őt a pályáról.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Rafter jövőre visszatér/sport/egyeni/tenisz/20021104rafter.html

Az első szettben csak úgy lazán lenullázta Pucsek Gubacsit, aki a második játszmában is csak keresgélte önmagát. Mindhiába, épkézláb megmozdulást szinte egyet sem bemutatva ezt a felvonást is elbukta 6:2-re, így megkezdheti jól megérdemelt pihenőjét, a hölgyek számára ugyanis idén már egyetlen WTA-versenyt sem rendeznek. A thaiföldivel párhuzamosan is csak egyet, igaz, az "picivel" rangosabb viadalnak számít: az egyesült államokbeli Los Angelesben ugyanis szerdától feszül egymásnak az évad 16 legjobb női játékosa, hogy eldöntsék, idén ki érdemli ki a világbajnoki címet közülük.

A héten az urak pihennek, egy hét múlva viszont az ő világbajnokságukat (Mesterek Kupája) rendezik a kínai Sanghajban. Oda az ATP Race első hét helyezettje, valamint a spanyol Costa utazhat, mint az első nyolcból kiszorult legjobb Grand Slam-győztes.

WTA-torna, Pattaya (110 ezer dollár, kemény pálya), 1. forduló:
Pucsek (fehérorosz) - Gubacsi Zsófia 6:0, 6:2
Tanasugarn (thaiföldi, 2. kiemelt) - Neffa-de los Rios (paraguayi) 7:5, 6:1
Cho (koreai) - Weingärtner (német) 7:6, 6:2
Chladkova (cseh, 7.) - Molik (ausztrál) 6:3, 6:2
Ad. Serra-Zanetti (olasz, 6.) - Obata (japán) 7:6, 7:5
Morigami (japán) - Voracova (cseh) 7:5, 6:4
Cervanova (szlovák) - Viratprasert (thaiföldi) 6:3, 1:6, 7:5
Talaja (horvát, 8.) - Kurhajcova (szlovák) 2:6, 7:6, 6:4