Vágólapra másolva!
A párizsi Mester-versenynek szabadkártyával nekivágó francia Escudé a nyolcaddöntőben két sima szettben legyőzte a hatodik helyen kiemelt brit Henmant, így nagy szolgálatot tett a tegnap Srichaphantól kikapó Ferrerónak, valamint a svájci Federernek: mindketten készülődhetnek a sanghaji világbajnokságra, Agassi győzelme után pedig az is biztossá vált, hogy Costa is utazhat Kínába.

Tetőfokára hágott az izgalom a francia főváros férfitenisz-tornáján, itt dől el ugyanis, hogy ki az a nyolc játékos, aki részt vehet az évadot záró világbajnokságon, a Mesterek Kupáján. A verseny előtt csupán csak az volt biztos, hogy Hewitt és Agassi már ott van a mezőnyben, minden további nyitott kérdés ezen a héten dől el. Szerdán Marat Szafin harmadikként már kiharcolta a kínai részvételt, hozzá csatlakozott csütörtökön a svájci Federer, valamint a második fordulóban Srichaphantól vereséget szenvedő spanyol Ferrero. Ezt csak részben köszönhetik maguknak, lényegében Tim Henman veresége juttatta őket "nyerő" pozícióba. Costa Andre Agassi kezét szoríthatja meg, a jenki ugyanis a svéd Johansson ellen aratott diadalával "küldte" a hispánt Kínába.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Serena Williams Hollywoodban is boldogul/sport/egyeni/tenisz/20021031serena.htmlElváltak a Williams szülők/sport/egyeni/tenisz/20021030elvaltak.html

A brit a szabadkártyával induló, hazai közönség előtt teniszező Escudétől szenvedett sima, kétszettes vereséget, ezzel együtt még korántsem biztos, hogy temetnie kell részvételi reményeit. Jelenleg az ATP Race hetedik helyén áll, így az eredmények szerencsés alakulása esetén még ő is utazhat Ázsiába.

Escudé egyébként pályafutása során másodszor jutott nyolc közé Mester-versenyen, a múlt heti, bázeli torna második fordulójában pedig éppen Henmantól kapott ki szoros mérkőzésen. "Tim pocsékul adogatott ma - mondta a sérülés miatt július és szeptember között pihenő Escudé. - Múlt héten nem koncentráltam eléggé, most igen: ez elég is volt a győzelemhez."

Már cseppet sem meglepő, a thaiföldi Srichaphan folytatta sikersorozatát, ezúttal az argentin Canast tüntette el az útjából, így elmondhatja magáról, hogy zsinórban két Mester-versenyen is nyolc közé jutott. A negyeddöntőben azzal az Andy Roddickkal meccselhet, akinek döntőbe kell jutnia ahhoz, hogy ott legyen Sanghajban. Eddig jól halad, Ljubicic után a román Pavelt verte meg, a két mérkőzésen háromból három rövidítést nyert meg.

Kiesett viszont a címvédő Sebastian Grosjean, aki hallatlanul izgalmas csatában veszített a spanyol Carlos Moyával szemben. Az első szettet simán nyerte, majd a második is a kezében volt, mégsem jutott tovább: az ok igen prózai, hat meccslabdát is veszni hagyott, Moya pedig van olyan rutinos, hogy kihasználja az ilyen szituációkat. Tie-breakben bezsebelte valahogy a játszmát, majd a harmadikban bolondját járatta a franciával és 6:1-re nyert.

ATP-torna, Párizs (2,95 millió dollár, fedett, szőnyeg), nyolcaddöntő:
Hewitt (ausztrál, 1. kiemelt) - Kafelnyikov (orosz, 14.) 6:2, 7:6
Federer (svájci, 8.) - Haas (német, 9.) 6:2, 7:6
Escudé (francia) - Henman (brit, 6.) 6:4, 6:2
Srichaphan (thaiföldi) - Canas (argentin, 16.) 6:1, 6:4
Agassi (amerikai, 2.) - Johansson (svéd, 13.) 6:7, 6:4, 6:3
Roddick (amerikai, 12.) - Pavel (román) 7:6, 6:4
Moya (spanyol, 10.) - Grosjean (francia, 7.) 3:6, 7:6, 6:1
Szafin (orosz, 3.) - Schalken (holland, 15.) 7:5, 7:5

A negyeddöntő párosítása:
Hewitt - Federer
Srichaphan - Roddick
Escudé - Szafin
Moya - Agassi