Vágólapra másolva!
Hiába győzte le Mandula Petra és Patricia Wartusch a világ legjobb párosát is a linzi nőitenisz-torna negyeddöntőjében, az elődöntőn már nem sikerült átverekedniük magukat. A Fudzsivara, Szugijama japán kettős két szettben bizonyult jobbnak náluk.

A negyeddöntőben kínkeservesen legyőzte Mandula Petra és Patricia Wartusch a világ legjobb párosát, a Suarez, Ruano-Pascual argentin, spanyol duót. Gondoltuk, gondolták, a döntőbe jutás sem lehet ennél nehezebb, valahogy elintézik Fudzsivarát és Szugijamát is. Sajnos, a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy vártuk, a japánok tulajdonképpen két sima szett után jutottak a fináléba: 6:3, 7:5-re nyertek.

A női egyes végjátékában a belga Justine Henin megállította az egész héten parádés formában teniszező Alexandra Stevensont, aki az Australian Open-győztes Capriatit korábban valósággal legázolta, 6:1, 6:1-gyel küldte haza. A negyedik helyen kiemelt belga ellenben őt rendezte le, az első, 6:3-ra megnyert játszma után lenullázta az amerikai meglepetésembert, így pályafutása hatodik tornagyőzelmét aratta.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Becker: Életem győzelme, hogy nem megyek börtönbe/sport/egyeni/tenisz/20021025becker.htmlBeckerre újabb per vár/sport/egyeni/tenisz/20021026beckerra.htmlAgassinak a család az első/sport/egyeni/tenisz/20021025agassinak.html

Szentpétervárott hiába várta az orosz közönség, hogy az igen tehetségesnek tartott Mihail Juzsnyij lenyomja a harmadik helyen kiemelt francia Grosjeant, végül a rutin, azaz a gall játékos győzedelmeskedett. Az a gall játékos, aki tulajdonképpen bárkire veszélyes a profimezőnyben, szinte mindenkit megtréfált már, ennek ellenére "csupán" harmadik versenyét nyerte meg vasárnap, orosz ellenfelének így továbbra is várnia kell második elsőségére.

Nem is olyan régen éles kritikával illettük a wimbledoni döntős argentin Nalbandiant, mégpedig azért, mert szinte épkézláb megmozdulása sem akadt a körversenyen, kis túlzással úgy gyűjtötte a vereségeket, mint egy gyűjtő a bélyegeket. Erre fel Bázelban derekasan megemberelte magát, általános megdöbbenést keltve a döntőig menetelt, majd ott sem teketóriázott sokat, kivégezte a chilei Fernando Gonzalezt. Másodjára nyert az argentin legény ATP-versenyt, míg Gonzalez háromnál tart - játékát látva ez csak átmeneti állapot.

Meglepetésre Paradorn Srichaphan legyőzte az egykori világelső Marcelo Riost a 650 ezer dollár összdíjazású svédországi férfi torna döntőjében. Az ázsiai teniszező pályafutása második tornagyőzelmét ünnepelte, míg Ríos tizennyolc sikernél tart.

Végül egy hír Magnus Norman felől, az egykori világranglista-második svéd teniszező novemberben térdműtéten esik át, a beavatkozás után feltehetőleg néhány hetes pihenőt kell majd programjába iktatnia.

WTA-torna, Linz (585 ezer dollár, fedett, kemény pálya), döntő:
Henin (belga, 4. kiemelt) - Stevenson (amerikai) 6:3, 6:0

Páros, elődöntő:
Fudzsivara, Szugijama (japán, 3.) - Mandula Petra, Wartusch (magyar, osztrák) 6:3, 7:5

WTA-torna, Luxemburg (225 ezer dollár, fedett, kemény pálya), döntő:
Clijsters (belga, 1.) - Maleeva (bolgár, 2.) 6:1, 6:2

ATP-torna, Szentpétervár (1 millió dollár, fedett, szőnyeg), döntő:
Grosjean (francia, 3.) - Juzsnyij (orosz) 7:5, 6:4

ATP-torna, Bázel (1 millió dollár, fedett, szőnyeg), döntő:
Nalbandian (argentin, 6.) - Gonzalez (chilei, 7.) 6:4, 6:3, 6:2

ATP-torna, Stockholm (650 ezer dollár, fedett, kemény pálya), döntő:
Srichaphan (thaiföldi, 7.) - Ríos (chilei, 6.) 6:7, 6:0, 6:3, 6:2