Vágólapra másolva!
Boris Becker szerint élete legnagyobb sikere, hogy a müncheni bíróság csütörtökön "csak" felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, így nem kell börtönbe vonulnia.

"Ha nem vagyok híres és gazdag, az adóellenőrök aligha érdeklődtek volna irántam ennyire behatóan" - nyilatkozott a Bildnek Boris Becker. A német sportbálvány a bulvárlapnak elárulta: örül, hogy a büntetés végrehajtását felfüggesztették, s bár büntetett előéletű, de szabad emberként távozhatott a bírósági teremből.

A teniszcsillag számára - mint jelezte - új élet kezdődik, boldog, mert nem kell reggelente félelmet éreznie. El sem tudja képzelni, mi lett volna, ha börtönbe kell vonulnia. "Kemény volt a dolog. Ott ülsz a bíróságon, s mindenféle személyek döntenek az életedről, a jövődről, arról, hogy szabadságban élhetsz-e tovább. Aztán azt veszi észre az ember, hogy valahol mégis pislákol valami kis fény."

Az ítéletről alkotott vélemények megoszlanak. A Beckert mentegetők azt mondják, hogy a fiatal teniszezőt rossz tanácsadók vették körül. S mentségére szól szerintük, hogy milyen sokat tett a német sportért. Maga a bírónő, Huberta Knöringer is enyhítő körülménynek számította be, hogy a vizsgált időszakban, a kilencvenes évek elején Becker még nagyon fiatal volt, s mások befolyása alatt állt. A bírónő azt is méltányolta, hogy Becker bevallotta bűnét, nem kellett turkálni abban az ezer iratrendezőben, amelyekben a vizsgálat során felgyülemlett anyagot tárolták. Használt Becker megítélésének továbbá, hogy a per megkezdése előtt 3,1 millió eurót pótlólag már befizetett az államkasszába.

Becker megúszta a dutyithttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=48583

A 34 esztendős, 1999-ben visszavonult, Wimbledonban háromszor (1985, 1986, 1989), az ausztrál nyílt bajnokságon kétszer (1991, 1996), a US Openen pedig egyszer (1989) diadalmaskodó teniszező 1991 és 1993 között Monte-Carlót jelölte meg lakhelyéül, de valójában Münchenben élt, és 5,2 millió márka adót nem fizetett be. A bíróság ezért két év felfüggesztett börtönbüntetéssel, illetve 500 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta.