Vágólapra másolva!
Egy müncheni bíróság bűnösnek találta, és adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetéssel, illetve 500 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta Boris Becker egykori teniszcsillagot. Az összegből 200 ezret jótékony célokra fordítanak.
Forrás: Hölgyfórum
Becker örülhet: nem kell dutyiba vonulnia

A tárgyalás csak egy napig tartott, s a bíró indoklása szerint az enyhe ítéletet a 34 éves legenda nagyrészt a részletes beismerő vallomásának köszönheti. Az ügyész - arra hivatkozva, hogy Becker szándékosan tévesztette meg a hatóságokat - 3 és fél éves büntetést kért.

"Nem ő a felelős, hanem a tanácsadói azok. Védencem élsportolóként szinte folyamatosan a világot járta, s nem foglalkozott adminisztrációval" - érvelt Jörg Weigell védőügyvéd.

A háromszoros wimbledoni bajnok 1991 és 1993 között Monte-Carlót jelölte meg lakhelyéül, de valójában Münchenben élt, és 5,2 millió márka adót nem fizetett be. "Az ellenem indult eljárás, a házkutatások és zaklatások nagy szerepet játszottak 1999-es visszavonulásomban. Örülök, hogy lezárult az ügy. Az a fontos, hogy szabad vagyok" - kommentálta az ítéletet Becker.