Vágólapra másolva!
A pankráció, az amerikai profi birkózás világába is szeretne belekóstolni Lennox Lewis. A Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnoka még nem döntötte el, hogy mérkőzésvezetőként vagy harcosként szálljon-e a "másik" ringbe.

"Egyelőre tárgyalok a világszövetség vezetőivel, de szeretném valóra váltani gyerekkori álmomat, s részt akarok venni egy pankrátorshow-n" - mondta a 37 éves, kanadai származású brit ökölvívó. "Amikor kicsi voltam, minden szombat reggel a tévé előtt ülve bámultam a látványos harcot."

Lennox Lewis nősülni készül/sport/egyeni/boksz/20020903lennox.htmlKlicsko Lewisszal sakkozik/sport/20020702klicsko.htmlwwe.comhttp://www.wwe.com/

Lewis egyébként egyelőre pihen, s még nem tudni, hogy mikor kerül sor a Vitalij Klicsko elleni címmérkőzésére. A tervek szerint februárban vagy márciusban találkoznak, de az is lehet, hogy Lewis újra Mike Tyson ellen lép a kötelek közé. "Ha Tyson magabiztosan győz következő, februári összecsapásán, s úgy gondolja, még egyszer világbajnok lehet, akkor sor kerülhet a visszavágóra" - vélekedett az 1988-as szöuli olimpián aranyérmes Lewis. "De semmi jót nem ígérek neki, mert eddig csak töredékét mutattam meg az igazi tudásomnak."

A két klasszis június 8-án Memphisben csatázott, s a találkozó a 8. menetben Lewis KO-győzelmével ért véget.