Vágólapra másolva!
Az indiai Hyderabadban a harmadik fordulóval folytatódott a női és férfi világkupa. A nap szenzációját az ukrán Vaszilij Ivancsuk és a grúz ex-világbajnoknő, Maja Csiburdanidze veresége jelentette. Az indiai junior világbajnoknő, Koneru harmadszor is nyert, honfitársa, az ex-világbajnok Anand fontos győzelemmel feljött ötven százalékra.

A világkupa csoportküzdelmeinek harmadik napján a férfiak küzdelmében a moszkvai kieséses rendszerű világbajnokság döntőse, Vaszilij Ivancsuk veresége keltett nagy feltűnést. A lengyel Európa-bajnok Macieja értékes skalpot szerzett és harcban áll a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének a megszerzéséért. Nem kis meglepetésre a brazik Vescovi vezeti az első hatos mezőnyét.

A B csoportban egyelőre hárman pályáznak a két helyre, a világkupa egyik legidősebb résztvevője, a grúz Azmaiparasvili már nem tud lépést tartani a fiatalokkal. A harmadik csoport küzdelmeit nagy izgalommal figyelik az indiai rendezők, hiszen 22 éves nagy reménységük, Sasikiran áll az élen, s az ellene megbotlott Anand az "életben maradásáért" vívott partiban legyőzte a rivális Kaszimdzsanovot. Meglepetésre jól tartja magát a katari Al-Modiahki, egyelőre több pontja van, mint világbajnoknő feleségének, a kínai Zsu Csennek. Biztosan halad a továbbjutás felé a viadal doyenje, a szlovén Beljavszkij, Morozevics pedig lassan lefoglalhatja repülőjegyét Moszkvába.