Vágólapra másolva!
Az olasz Mario Cipollini nyerte a férfi mezőnyversenyt a belgiumi Zolderben befejeződött kerékpáros országúti világbajnokságon. Az olasz kerekes kitűnő sprinthajrával utasította maga mögé a mezőnyt. Az egyéni időfutamban negyedik helyen végzett Bodrogi László feladta a küzdelmet.

A 256 kilométeres távon több bukás is történt, a legsúlyosabb négy kilométerrel a cél előtt: ekkor huszonöt kerekes esett el. Az ezüstérmet az ausztrál Robbie McEwen, a bronzot a német Erik Zabel szerezte meg, Rothmer Balázs a 86. helyen végzett.

A befutó utáni sajtótájékoztatón kisebb szópárbaj alakult ki Erik Zabel és Robbie McEwen között: a bronzérmes német kifogásolta McEwen versenystílusát, állítása szerint ugyanis ausztrál riválisa a hajrában sportszerűtlen volt. "Ez nem boksz, hanem kerékpározás" - dühöngött Zabel. "Végig könyökölt".

A második McEwen szerint azonban semmi olyat nem tett, ami miatt riválisa háborog. "Végül is erről szól a sprint" - vélekedett. "Az utolsó kanyarban a hatodik vagy a hetedik helyen voltam, ilyenkor mindenki leszegett fejjel megy előre a jobb pozícióért."

A két kerékpáros az egész idényben nagy csatákat vívott, a Tour de France-on is többször szinte egyszerre értek célba.

Férfi mezőnyverseny, 256 km:
1. Mario Cipollini (olasz) 5:30.03 óra
2. Robbie McEwen (ausztrál)
3. Erik Zabel (német)
4. Andrej Hauptman (szlovén)
5. Zoran Klemencic (szlovén)
6. Jimmy Casper (francia) valamennyien azonos idővel
...86. Rothmer Balázs 1:59 perc hátrány