Vágólapra másolva!
A finn Mika Myllylä, a tavaly februári lahti vb után doppingolása miatt eltiltott olimpiai bajnok sífutó már nem gondol a visszavonulásra, sőt, ott akar lenni a 2003-as világbajnokságon.

A két éves büntetését töltő klasszis korábban ugyan bejelentette, hogy abbahagyja a versenyzést, most azonban változtatott eredeti elképzelésén. Eltiltása február 21-ig szól, fő számára, az 50 km-re pedig március 1-jén kerül sor az olaszországi Val di Fiemmében sorra kerülő vb-n.

Kell a dopping, mert kiegyenlíti a mezőnyt/sport/egyeni/20020703clarke.html

"Remélem nem jön közbe sérülés, vagy betegség és akkor semmi akadálya az indulásomnak. Igaz, hogy másfél éve nem vettem részt versenyen, de jóideje edzek már és az eredményeim egyáltalán nem rosszak" - nyilatkozott a 33 éves sportoló a Kainuun Sanomat című finn lapnak.

Mühlegg doppingolt20020224muhlegg.html

Mika Myllylával együtt hat finn sífutó akadt fenn a doppingvizsgálatokon tavaly februárban a Lahtiban zajló vn-n, szervezetükben ephedrint találtak. Valamennyi versenyzőt megbüntették, a házigazdákat négy éremtől fosztották meg. Az eset valósággal sokkolta Finnországot, hiszen nemzeti hősökről derült ki, hogy tiltott szert használtak.